Barça – Reial Societat: Victòria agònica (2-1)

Les blaugranes guanyen a l’últim minut a casa davant la Reial Societat en un partit trepidant

El Barça ha patit de valent per aconseguir no trencar la seva ratxa d’imbatudes a la Lliga F. I és que ha hagut de remuntar a la Reial Societat, en un partit que s’ha decidit en l’últim minut gràcies a un gol de Lucy Bronze. El conjunt dirigit per Jonatan Giráldez seguiran així líder invictes després de guanyar per 2-1 a la Reial Societat de Natalia Arroyo.

El partit començava amb una ovació i entrega d’una samarreta especial a Aitana Bonmatí i Mapi León pels seus 200 partits amb el Barça.

S'avança la Reial Societat

El matx ha començat molt igualat sense que cap dels dos equips arribés a posicions perilloses de xut. El Barça dominava la pilota, però no aconseguia crear perill al conjunt basc. Només algunes arribades d'Oshoala que no aconseguia acabar de la millor manera per les de Jonatan Giráldez. En el minut 16 Laia Codina ha tingut la primera clara de les blaugranes, una falta centrada per Mapi León que la de Campllong enviava fora per poc.

Aquí la Reial Societat ja ha començat a amenaçar amb els contraatacs, sobretot gràcies a la noruega Jensen, que ha perdonat davant Sandra Paños en tres ocasions. I ha estat quan el partit s'ha obert, i cada jugada era una ocasió de perill per qualsevol dels dos equips. Per part blaugrana Salma Paralluelo era la jugadora que més perill creava a la porteria visitant. La més clara de la davantera blaugrana ha estat un tir des de dins l'àrea amb cama dreta que ha tret de manera espectacular Nanclares, portera de la Reial Societat.

Ja als últims minuts de la primera part, el domini ha estat basc. Les de Natalia Arroyo han aconseguit ser superiors al Barça i han tingut la més clara fins al moment. Franssis ha agafat la pilota després d'un córner a favor del Barça, i ha sortit ràpida a la contra, però no ha pogut superar a Sandra Paños. Als 43 minuts, gràcies a una gran jugada de les basques, Le Guilly ha posat a la Reial per davant (0-1).

Les blaugranes havien dominat la primera part, però anaven als vestuaris perden al Johan Cruyff per primera vegada aquesta temporada.

Remuntada en l'últim sospir

Marta Torrejón ha empatat el partit al minut 62. La lateral s'ha quedat una pilota dins l'àrea petita i a la mitja volta l'ha posada dins la porteria visitant per situar l'1-1. Les blaugranes havien sortit millor a la segona part, però era la primera ocasió que tenien. Quedaven una mica menys de 30 minuts per decidir el partit.

Després del gol blaugrana ha reaccionat la Reial Societat. Que ha tornat a controlar el partit i ha fet patir al Barça, amb diverses aproximacions. La Reial Societat no es conformava amb l'empat i buscava la victòria. I quasi ho han aconseguit a 10 minuts pel final del partit, quan Mapi León ha tret una rematada de cap damunt la línia.

I quan pareixia que s'acabava la ratxa de 10 partits consecutius guanyant, ha aparegut Lucy Bronze en un córner, marcant el 2-1 i fent embogir l'Estadi Johan Cruyff, quan quedava un minut per la fi del partit. Les blaugranes aconseguien així els tres punts en un partit molt complicat, per continuar líders invictes de la Lliga F. El pròxim partit de les de Jonatan Giráldez serà el pròxim dia 7 de desembre davant el Bayern de Munic a la Champions.

Fitxa del partit

Barça, 2

Reial Societat, 1

Barça: Sandra Paños; Nuria Rábano (Crnogorčević, min 45) Mapi León, Laia Codina (Bronze, min 73), Marta Torrejón; Aitana Bonmatí, Patri Guijarro, Walsh; Clàudia Pina (Mariona Caldentey, min 45), Oshoala (Geyse, min. 45) i Paralluelo (Rolfo, min 45).

Reial Societat: Nanclares; Gili Gine, Vanegas, Tejada, Le Guilly (Etxezarreta, min. 82); Jacinto (Torre Larranaga, min. 82), Eizaguirre (Arnaiz, min. 58), Cecilia Marcos; Franssi (Uria Gabilondo, min. 82), Jensen (Sarriegi, min. 58) i Gabriela Garcia.

Gols: 0-1, Le Guilly (min. 42); 1-1, Marta Torrejón (min. 62); 1-2, Lucy Bronze (min. 89).

Àrbitra: Elia Martínez Martínez que ha amonestat a les blaugranes Aitana Bonmatí i Sandra Paños. I a Tejada de la Reial Societat.