Els grans records del Femení a l'Spotify Camp Nou

Els grans records del Femení a l'Spotify Camp Nou

L’equip de Jonatan Giráldez tornarà a l'Spotify Camp Nou per jugar davant el Bayern de Munic

El Barça Femení jugarà aquest dijous 24 de novembre davant el Bayern de Munic el tercer partit de la fase de grups de la Champions League. Un partit que suposarà el retorn del Femení a l'Spotify Camp Nou després dels rècords d’assistència de la temporada passada. Serà la tercera vegada que es disputi un partit de la Women’s Champions League a l’estadi blaugrana, cosa que es repetirà el 21 de desembre amb l’últim partit de la fase de grups davant el Rosengard que també es viurà al Spotify Camp Nou.

Per celebrar que el Femení torna al Spotify Camp Nou, anem a repassar els millors moments dels últims partits a l’estadi culer:

Les pioneres

La primera vegada que l’equip Femení del Barça va disputar un partit al Spotify Camp Nou, va ser fa més de 50 anys. Precisament el 25 de desembre del 1970. Aquell dia de Nadal, les pioneres del Barça entrenades per Antoni Ramallets, porter de llegenda del club, van jugar un partit davant la Unió Esportiva Centelles. Partit que va acabar amb empat a zero, però que va servir per obrir les portes del Femení a l’estadi blaugrana. Aquell partit va fer que més de 60.000 persones es presentessin a l’estadi per viure el partit.

En aquella època, però, el Barça Femení no podia ni vestir els colors del Club, ni utilitzar el seu nom, ja que no formava part oficialment del club.

El primer partit, 50 anys després

50 anys després d’aquell mític partit de les pioneres, el Barça Femení va tornar a l'Spotify Camp Nou en un partit de Lliga davant l’Espanyol.  Va ser el 6 de gener del 2021, un derbi que va servir perquè per primera vegada des de la professionalització de la secció femenina debutessin a l’estadi. Aquell dia el conjunt de Lluís Cortés es va imposar a l’Espanyol per 5-0.

I el primer gol de la història del Femení a l'Spotify Camp Nou va ser d’Alexia Putellas que va marcar l’1-0 del partit. Posteriorment, Marta Torrejón, Melanie Serrano, Martens i Crnogorcevic van ser les autores dels altres quatre històrics gols per al Barça.

Un partit que per la situació al món a causa de la pandèmia de la COVID-19, es va haver de jugar a porta tancada.

El Clàssic de Champions

Després d’un partit on no va poder assistir el públic a causa de la COVID-19, el Femení va tornar a l'Spotify Camp Nou, per primera vegada amb públic el 30 de març del 2022, la temporada passada. Amb un Clàssic davant el Reial Madrid als quarts de final de la Champions.

Un dia que va ser històric, ja que el Barça va superar el rècord mundial d’assistència en un partit oficial de futbol femení. Perquè van anar a l’estadi 91.553 espectadors, una xifra que quedaria per la història, però que no es tardaria molt a tornar a superar.

El partit en aquella ocasió va acabar amb golejada blaugrana per 5-2. Mapi León, Aitana Bonmatí, Claudia Pina, Alexia Putellas i Grahem Hansen van ser les golejadores de l’equip de Jonatan Giráldez, obtenint així el bitllet per les semifinals després de guanyar 1-3 a la ciutat esportiva del Reial Madrid.

Rècord Mundial

I fins el proper dijous 24 de novembre, l’últim partit al Spotify Camp Nou del Femení va ser les semifinals de la Champions davant el Wolsburg. Un dia que va tornar a ser històric no només per la victòria, si no pel nou rècord d’assistència. L’estadi va superar el seu propi anterior rècord amb 91.648 espectadors, el que actualment és el rècord d’assistència en un partit oficial de futbol femení.

L'equip de Jonatan Giráldez va superar a les alemanyes per 5-1 a l’anada de les semifinals, amb gols d’Aitana Bonmatí, Graham Hansen, Jenni Hermoso i Alexia Putellas per partida doble, convertint-se així en l’única jugadora en marcar en tres ocasions a l’Estadi. Les blaugranes posteriorment van caure a Alemanya, però el resultat de l’anada va servir per passar a la final de Torí.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut