Barça Femení - Benfica: Golejada històrica per començar (9-0)

Les blaugrana s'imposen de forma clara en el debut europeu davant el conjunt portuguès i superen el seu rècord golejador a la competició, que era de sis gols

Inici immillorable. El Barça Femení estrena la Champions 2022/23 de la millora manera possible, amb una golejada davant el Benfica (9-0) i exhibint un bon joc a l'Estadi Johan Cruyff. Els gols de Patri, Aitana, Mariona, Crnogorcevic, Pina, Oshoala (2) i Geyse (2) suposen un nou rècord golejador de les blaugrana en un partit en aquesta competició. Fins al moment el seu rècord era sis gols. Abans del partit Alexia Putellas ha oferta la seva segona Pilota d'Or a l'afició

Control absolut

El Barça ha saltat a la gespa de l'Estadi Johan Cruyff decidit a buscar el primer triomf del curs europeu. I Patri ha vist porteria en el primer minut de joc, però no tan sols això. El conjunt dirigit per Jonatan Giráldez ha gaudit de múltiples ocasions per anar ampliant la diferències. Oshoala, Mariona i Crnogorcevic han protagonitzat una triple clara ocasió culer. Però seria una constant davant la portera visitant Rute Costa que evitava una golejada ens els primers minuts.

El conjunt portuguès, però, ha vist com les blaugrana situaven el 2-0 mitjançant Aitana, que aprofitava una passada enrere d'Oshoala per marcar a plaer als 14 minuts. Aquest gol era el 150 de les culers a la Champions femenina. Domini absolut de les blaugrana, que han anat ampliant la diferència. Oshoala situaria el 3-0 (min 34), resultat amb el qual el matx marxaria al descans però amb la sensació de gran superioritat culer.

Resultat per a la història culer

A la represa les blaugrana no han abaixat el ritme. Tot al contrari, domini de la pilota i de les ocasions de perill davant un Benfica que gairebé no generava ocasions a la porteria de Gemma Font. Els 5.004 espectadors d'avui a l'Estadi Johan Cruyff han pogut gaudir d'un autèntic espectacle amb un conjunt barcelonista que ha marcat sis gols a la segona meitat.

Mariona als cinc minuts de la represa obriria encara més la diferència enmig del bon futbol de les culers. Crnogorcevic situaria el 5-0 als 65 minuts de partit. El festival golejador culer no tenia aturador y Geyse, que acabava d'entra al terreny de joc, ha marcat el 6-0 (min 67). Poc després s'hauria de retirar del terreny de joc Laia Codina, que havia entrat tres minuts abans al matx, amb mal a l'espatlla.

Claudia Pina ha marcat el setè gol de la nit, una diana que superava el rècord golejador del Barça Femení en aquesta competició. Però les culers no s'han aturat i Oshoala i Geyse han firmat el seu doblet respectivament per situar el definitiu 9-0. Una nit per a la història del Barça Femení dins el llibre d'or que està escrivint aquest equip.

Barça, 9
Benfica, 0

Barça: Gemma, Bronze, Paredes, María León (Laia Codina, min 66 (Marta Torrejón, min 71)), Nuria Rábano (Rolfo, min 66), Aitana (Geyse, min 66), Engen, Patri, Crnogocevic (Laia Codina, min 68), Mariona i Oshoala.

Benfica: Rute Costa, Andreia Faria (Francisca Nazareth, min 54), Valéria Silva, Nycole Raysla (Jéssica Silva, min 54), Ana Vitória, Carolina Correia, Carole Costa, Andreia Norton (Christy Ucheibe, min 71), Cloé Lacasse, Pauleta i Ferreira Silva (Marta Cintra, min 87).

Gols: 1-0, Patri (min 1); 2-0, Aitana (min 14); 3-0, Oshoala (min 34); 4-0, Mariona (min 50); 5-0, Crnogorcevic (min 65); 6-0, Geyse (min 67); 7-0, Claudia Pina (min 77); 8-0, Oshoala (min 83); 9-0, Geyse (min 88).

Àrbitra: Alina Peşu. Ha amonestat amb targeta groga les blaugranes María León i Nuria Rábano i a les jugadores del Benfica Andreia Norton, Carolina Correia i Carole Costa.