20 anys que el Barça Femení és secció professional

20 anys que el Barça Femení és secció professional

Es compleixen dues dècades de la integració de l'equip femení dins les seccions professionals de l'entitat blaugrana

L'origen del futbol femení barcelonista es remunta al 1970, i va néixer gràcies a l'impuls d'Immaculada Cabecerán, la seva fundadora. Aquell any l'equip disputaria el seu primer partit de la història en un matx amistós al Camp Nou davant el Centelles. Tot i comptar amb el suport del FC Barcelona, l'equip no formava encara part de l'estructura orgànica del club.

Els següents anys va experimentar successius canvis de nom: el 1971 va passar a denominar-se Penya Femenina Barcelonista i el 1983, Club Femení Barcelona, sempre sota l'ègida blaugrana però de manera externa.

L'any 2000, Maria Teresa Andreu, una directiva de la junta de Joan Gaspart que havia estat portera de la Penya Femenina Barcelonista i que, ja el 1988, havia contribuït a impulsar la primera Lliga estatal femenina des de la Federació Espanyola, va aconseguir que el Club Femení Barcelona passés a dependre orgànicament de la Fundació del FC Barcelona. D'aquesta manera, a tots els efectes legals l'equip ja es deia FC Barcelona Femení.

2 - MARIA TERESA ANDREU

Finalment, la proposta de Maria Teresa Andreu d'integrar definitivament el femení a les estructures del Club, que va comptar amb el suport de la seva companya de junta Elisabet Cardoner, va ser aprovada per al consell directiu barcelonista i el 2 de juliol del 2002, es va constituir oficialment el FC Barcelona femení. La transcripció de l'acta d'aquest consell directiu resava:

"La Sra. Maria Teresa Andreu considera que ha arribat el moment d'incorporar oficialment, dins la secció de futbol, al futbol femení, tenint en compte no tant sols l'important nombre de sòcies del FC Barcelona sinó sobre tot la necessitat d'emparar la pràctica de l'esport femení, com ja passa en l'atletisme, aplicant la igualtat en la incorporació de la dona en tots els àmbits. Aquesta proposta és recolzada immediatament per la Sra. Elisabet Cardoner, argumentant que el futbol és l'esport principal de l'entitat, així com per tots els assistents. La Junta Directiva, per unanimitat, acorda incorporar al futbol femení dins de la secció de futbol, com una categoria no professional."

En la seva constitució la secció femenina del club aplegava vuit equips, tots els quals s'entrenaven en camps de terra. A la temporada 2001/02 l'equip A havia jugat a la Primera Nacional, mentre que el B ho feia a la 1ª Territorial. L'equip C jugava a la segona categoria, nivell territorial, i estava format per noies d'entre 15 i 16 anys. Més avall, al D hi participaven les futbolistes de 14-15 anys que provenien del futbol 7 i que jugaven la competició del districte de les Corts. Les més joves (fins als 14 anys) participaven en competicions de Futbol 7, dins dels equips A i B, comtal i escolar.

1 - SELECCIÓ CIUTAT DE BARCELONA (NADAL 1970)

Totes elles van obrir al camí del que actualment és un equip 7 vegades campió de lliga, una vegada Campiò d'Europa i, definitivament, un dels millors equips del món. Les primeres 120 futbolistes que formaven part del FC Barcelona femení van començar a fer un camí que el dia d'avui ens permet gaudir cada setmana d'Alexia Putellas, Aitana Bonmatí o Sandra Paños entre d'altres a l'Estadi Johan Cruyff o al Camp Nou.

Una història que compleix 20 anys, però que ben segur en complirà molts més omplint a tots els culers d'orgull, il·lusió i coratge tal com ho han fet no només des de 2002, sinó des de la seva creació el 1970.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut