El FC Barcelona ret homenatge a les pioneres que van disputar el seu primer partit al Camp Nou fa 50 anys

El FC Barcelona ret homenatge a les pioneres que van disputar el seu primer partit al Camp Nou fa 50 anys

L’acte de commemoració ha tingut lloc a l’Estadi durant la mitja part del partit de Lliga que el Barça Femení ha disputat contra l’Espanyol

El FC Barcelona ha homenatjat les pioneres que fa 50 anys, sota el nom de Selecció Ciutat de Barcelona i considerades com l’embrió del futbol femení blaugrana, van saltar a la gespa del Camp Nou per jugar contra la Unió Esportiva Centelles i van passar a formar part de la història del Club. L’acte ha tingut lloc durant la mitja part del partit que el Barça Femení ha disputat avui en el mateix escenari contra l’Espanyol i que suposa el primer cop que l’equip juga al Camp Nou des de la seva professionalització.

En l’acte, que s’ha celebrat a la Llotja, Carles Tusquets, president de la Comissió Gestora del FC Barcelona, ha fet entrega d’una maqueta de l’Estadi a Carme Nieto, jugadora del Selecció Ciutat de Barcelona, en record del partit celebrat el 25 de desembre del 1970.  Nieto ha pres part en l’esdeveniment en representació d’aquell equip que fa 50 anys va marcar la història del futbol femení blaugrana. Així mateix, també hi han participat Gemma Giró, directiva de l’Agrupació de Jugadors del Club i exjugadora del FC Barcelona Femení, i Joan Ramon Ramos, vicepresident de la Comissió Gestora del FC Barcelona.

Un partit per a la història

El dia de Nadal del 1970, les pioneres del Barça, sota el nom de Selecció Ciutat de Barcelona i entrenades pel mític porter Antoni Ramallets, van jugar contra la Unió Esportiva Centelles,  en un partit que va acabar sense gols, com a preludi d’un partit del primer equip davant el CSKA de Sofia. Aquell partit al Camp Nou, davant de 60.000 persones que s’havien citat a l’Estadi per viure una matinal de futbol, va passar a formar part de la història blaugrana del Barça Femení, tot i que en aquell moment no poguessin vestir els colors del Club ni utilitzar el seu nom, ja que no en formaven part oficialment. Amb anterioritat l’Estadi havia acollit el 1967 i el 1969 uns altres dos partits amb participació femenina, però es tractava d’equips que s’havien creat únicament per a aquella ocasió, a diferència del combinat que entrenava el Gat de Maracanà, que va néixer amb la voluntat de tenir una continuïtat i posar les bases per a un projecte de futur.

L’esperit d’aquelles pioneres ha estat avui present en l’enfrontament contra l’Espanyol, a través del patch que han lluït les jugadores de Lluís Cortés a la samarreta per commemorar la fita de fa 50 anys, mentre que als videomarcadors i a través de l’speed time -les pantalles de leds que voregen el terreny de joc- s’ha recordat aquell partit.

Declaracions de Carme Nieto

"Ser aquí i reviure i recordar el partit de fa 50 anys és molt emocionant. És un bon regal de Reis."

"50 anys és tota una vida, però a dia d’avui encara conservem el contacte. Ens anem veiem, som a l’Agrupació i hi ha molt bon ambient."

"Ens venen molts records quan veiem jugar l’equip actual, amb aquesta il·lusió i voluntat. Fa anys pensàvem que no podríem arribar a aquest nivell, però ara veus que tot és possible."

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut