Marta Unzué seguirà la seva carrera a l’Athletic Club

Marta Unzué seguirà la seva carrera a l’Athletic Club

La històrica migcampista, segona futbolista amb més partits del Femení, acabarà la seva vinculació amb el Barça el proper 30 de juny

Marta Unzué finalitzarà la seva vinculació contractual amb el FC Barcelona el proper 30 de juny i seguirà a les files de l’Athletic Club, on ha jugat cedida les dues darreres temporades. D’aquesta manera, culminarà una relació de 14 anys -del 2006 al 2020- amb l’entitat blaugrana. Durant aquest període, la navarresa ha esdevingut la segona futbolista amb més partits de la història del Femení (360).

Nascuda el 1988 a Berriozar, Unzué va arribar al Barça el 2006, amb 18 anys, procedent de l’Osasuna. Xavi Llorens va ser el seu primer entrenador i amb qui va compartir una llarga trajectòria, des del descens del primer curs, passant per la consecució dels primers trofeus, fins a la professionalització de la secció (2015). De lateral o de mig centre, l’eterna 4 blaugrana va ser una peça clau en el creixement de l’equip.

Va jugar un total de 360 partits a l’elit estatal, en els quals va marcar 22 gols. En va ser la primera capitana entre el 2015 i el 2017. En la seva última temporada (2017-18), ja sota les ordres de Fran Sánchez, Marta Unzué va aixecar el seu 17è i últim títol en el seu darrer partit com a blaugrana: la Copa de la Reina disputada a Mèrida. A l’estiu del 2018 es va anunciar la seva cessió per dues temporades a l’Athletic Club, on, a partir d’ara, continuarà la seva carrera.


Malgrat la distància, Unzué segueix formant part del Grup Edelmira Calvetó, que treballa per recuperar la memòria històrica de la dona barcelonista i que porta el nom de la primera sòcia que va tenir el Club.

El missatge de Xavier Vilajoana, directiu responsable del Barça Femení

“Ha arribat l’hora de fer un punt i seguit en el camí. Marta, em consta que ets una jugadora de ‘10’ i una persona de ‘12’. Des del Club volíem agrair-te el compromís durant tots aquests anys i fer-te saber que sempre hi tindràs les portes obertes per al que sigui. Molta sort en el futur!”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut