Atlètic de Madrid - Barça Femení: A la final de la Supercopa d'Espanya! (2-3)

Els gols de Patri, Martens i Oshoala permetran a les blaugranes disputar el títol contra la Reial Societat

El Barça disputarà la final de la Supercopa d'Espanya contra la Reial Societat, després de vèncer l'Atlètic de Madrid per 2-3. Els gols de Patri, Martens i Oshoala certifiquen el segon triomf contra les matalasseres de la temporada en els tres duels disputats, a falta de l'eliminatòria dels quarts de final de la UEFA Women's Champions League.

Arribar i moldre. L'Atlètic de Madrid ha transformat la primera acció ofensiva que ha tingut de les botes d'una exblaugrana: Toni Duggan. L'anglesa ha enviat un xut molt col·locat a la base de la fusta des de la frontal, que ha descol·locat completament Paños. La resposta blaugrana ha estat imminent. Just en la jugada següent, Mariona ha enviat la pilota al travesser i Lola Gallardo ha hagut d'esforçar-se per enviar a córner un xut d'Oshoala des de la mitja lluna. Les blaugranes han entrat de ple en el partit i han situat l'empat a l'Estadi Helmántico amb un autèntic golàs de Patri. La mallorquina ha engaltat de primeres des de la frontal un rebuig de la defensa matalassera per situar l'1-1.

Martens s'estrena com a golejadora

Les de Lluís Cortés han portat la iniciativa del partit i han sabut transformar aquesta superioritat en gols. Graham ha pescat un rebuig de la defensa madrilenya i ha cedit l'esfèrica a Martens, que ha rematat sola de primeres a l'interior de l'àrea. D'aquesta manera, l'holandesa, que ha estat lesionada gran part de la temporada, s'ha estrenat com a golejadora aquesta campanya. Quan faltaven pocs minuts per al xiulet del descans, Oshoala ha anotat el tercer rematant de cap una centrada de Martens des de la banda esquerra.

Charlyn retalla distàncies...

En la represa, la nigeriana blaugrana s'ha mostrat molt activa en l'atac, buscant constantment anotar el quart de la nit. De fet, la 20 del Barça ha introduït la pilota a l'interior de la porteria, però la col·legiada ha decidit anul·lar el gol per una falta prèvia de la davantera. Les matalasseres han aprofitat una acció aïllada i Charlyn ha situat el 2-3 amb un xut creuat des de fora de l'àrea.

... però la final serà blaugrana

Amb tot, les de Lluís Cortés han sabut mantenir el resultat i disputaran la primera final de la Supercopa d'Espanya femenina. El rival serà la Reial Societat, que va vèncer dimecres el Llevant (0-1). Per tant, catalanes i basques es jugaran el títol diumenge 9 de febrer (12.00 hores) a Salamanca, a l'Estadi Helmántico.

FITXA DEL PARTIT

Atlètic de Madrid, 2
Barça, 3

Atlètic de Madrid: Lola Gallardo, Laia, Linari (Strom, min 46), Sosa, Ludmila, Charlyn (Deyna, min 82), Menayo, Virginia (Leicy Santos, min 46), Meseguer, Duggan (Ovdiychuk, min 74), Tounkara.
Barça:
 Paños, María León, Marta, Mariona, Alexia, Patri, Leila, Graham (Losada, min 66), A. Pereira, Oshoala (Aitana, min 77), Martens (Crnogorčević, min 92).
Gols: 1-0, Duggan (min 3); 1-1, Patri (min 12); 1-2, Martens (min 27); 1-3, Oshoala (min 43); 2-3, Charlyn (min 61).
Àrbitre: María Dolores Martínez. Ha amonestat amb targeta groga la blaugrana Marta i la matalassera Laia.