Set coses que has de saber del Mundial de França

Set coses que has de saber del Mundial de França

La cita internacional engega aquest divendres i tindrà una àmplia representació barcelonista

A escasses hores per a l’inici del Mundial de futbol femení, repassem les set dades imprescindibles i curiositats.

8è Mundial, 6è amfitrió

El vuitè Mundial que es juga i sisè amfitrió. França serà el sisè país que aculli una Copa del Món. La resta han estat la Xina (1991 i 2007), Suècia (1995), els Estats Units (1999 i 2003), Alemanya (2011) i el Canadà (2015).

Quatre seleccions debutants

Set seleccions els han disputat tots. Els Estats Units, Alemanya, Noruega, Suècia, el Brasil, Japó i Nigèria són els combinats més experimentats. En canvi, debutaran Xile, Jamaica, Sud-àfrica i Escòcia.

Les 9 seus franceses

Nou seus. El torneig tindrà lloc en nou estadis repartits, tots ells, en territori gal: Lió, Grenoble, Le Havre, Montpeller, Niça, París, Reims, Rennes i Valenciennes.

El rècord de Formiga

Llegendària Formiga. Menció a part mereix el rècord de la brasilera: als seus 41 anys, la migcampista del PSG, Miraildes ‘Formiga’, jugarà la seva setena Copa el Món.

Els Estats Units, el més llorejat

L’equip amb millor palmarès és els Estats Units. El conjunt nord-america ha guanyat 3 dels 7 Mundials disputats, és el vigent campió i sempre ha estat en el podi. Alemanya (2), Noruega i el Japó han estat els altres vencedors.

522 futbolistes i 46 de la Lliga

46 jugadores de la Lliga Iberdrola. Entre les 552 futbolistes que participaran a la fase final, 46 han estat aquesta temporada a la Primera Divisió de la Lliga estatal. Només ho supera la competició dels Estats Units, amb 73 dones (comptant els equips universitaris).

15 blaugranes presents

El Barça, el més representat. El club blaugrana té quinze futbolistes de la plantilla 2018/19 immerses en la competició: Paños, Marta Torrejón, Andrea Pereira, María León, Leila, Aitana, Vicky, Alexia, Patri, Mariona, Martens, Van der Gragt, Duggan, Andressa Alves i Oshoala. L’Olympique Lyonnais és el segon amb més mundialistes (14). La directiva de la Junta Maria Teixidor assistirà a la cerimònia d'inauguració del Mundial, que se celebra aquest divendres a París.

mini_FCBarcelonaFemen-MlagaCF6-0J27Lliga1aDivisiFemenina20182019_2_pic_fcbfemeni_malaga-124
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut