FC Barcelona – Reial Societat: Victòria per afrontar el tram decisiu (4-1)

Les culers han guanyat amb claredat el primer partit dels sis que disputaran en només 19 dies, iniciant aquest Tourmalet de la millor manera possible

Ha tornat la competició per al conjunt de Lluís Cortés i ho ha fet de la millor manera. Després de l’aturada per seleccions, les culers han superat amb autoritat a la Reial Societat (3-1) en el partit corresponent a la 23a jornada del campionat de Lliga Iberdrola, gràcies als gols d’Oshoala, Aitana, Marta Torrejón i Andressa Alves. Així doncs, les blaugrana inicien de la millor manera possible aquest tram trepidant de la temporada, on disputaran fins a sis partits (quatre de Lliga i dos de Lliga de Campions) en només 19 dies.

Inici trepidant

El matx ha començat de manera frenètica, amb diverses arribades culers a la porteria de Quiñones que les locals no han trigat en transformar en gol. Ha estat Asisat Oshoala l’encarregada d’inaugurar el marcador (1-0, minut 18), amb una gran definició. Tot i el domini blaugrana, el conjunt basc ha aconseguit igualar el matx només nou minuts després mitjançant Nahikari (1-1, minut 27).

La insistència blaugrana, però, no ha trigat en obtenir el seu premi, i només sis minuts després, Aitana Bonmatí ha tornat a avançar al Barça (2-1, minut 33). Bona centrada de Lieke Martens i gran rematada de cap de la migcampista catalana per marcar el segon. Sense temps per assimilar el gol, les de Lluís Cortés han tornat a colpejar amb el tercer, de nou de cap: Marta Torrejón, a la sortida d’un corner, ha estat l’encarregada d’anotar (3-1, min. 35). Amb aquesta bogeria de gols s’arribaria al descans, amb les barcelonistes molt endollades i amb un bon resultat per afrontar el segon període.

La sentència, a la segona

Ja a la segona meitat, el domini local ha continuat vigent sobre la gespa, i després de diverses ocasions per augmentar la diferència, Andressa Alves ha acabat anotant el quart (4-1, minut 76). La brasilera, amb un gran llançament llunyà, ha sentenciat definitivament el partit per certificar els tres punts. Finalment, victòria clara del FC Barcelona davant la Reial Societat per començar de la millor manera el Tourmalet de partits de les properes tres setmanes. Ara, les culers visitaran l’Atlètic de Madrid i rebran el LSK Kvinner en duels claus pel desenllaç de la Lliga i la Champions.

FC Barcelona, 4
Reial Societat, 1

FC Barcelona: Paños, Marta Torrejón, Mapi León, Melanie (Leila, min. 77), Hamraoui (Andressa, min. 73), Losada, Aitana (Andonova, min. 81), Alexia, Oshoala (Clàudia Pina, min. 79), Martens i Candela.
Reial Societat: Quiñones, Iraia, Maddi, Etxezarreta, Nahikari (Manu, min. 63), Itxaso, Palacios (Beltrán, min. 77), Eizagirre, M. Cardona (Bautista, min. 63), L. Baños i N. Mendoza.
Gols: 1-0, Oshoala (min. 18); 1-1, Nahikari (min. 27); 2-1, Aitana (min. 33); Marta Torrejón (3-1, min. 35) i 4-1, Andressa (min. 76).
Àrbitre: Martínez Martínez. Ha mostrat targeta groga a Sandra Paños i a les visitants Itxaso i Chini.