Barça B – CD Castellón: Empat agredolç per obrir el 2019 (1-1)

Els blaugrana sumen un empat al Miniestadi en el primer partit de l’any i encadenen set jornades seguides puntuant

Els de Garcia Pimienta han sumat un punt en el primer partit del 2019 disputat contra el CD Castellón (1-1) al Miniestadi i en què, en línies generals, han merescut més. Els blaugrana han completat una gran primera part en què Collado ha fet l’1-0 (min 22). En una jugada de mala fortuna, Mujica ha fet gol en pròpia porteria que ha certificat l’empat (min 28). En la segona meitat, els culers han seguit dominant però no han sabut aprofitar les ocasions de les quals han gaudit per endur-se la victòria. Amb aquest resultat, els jugadors del Barça B ja sumen set partits seguits sense conèixer la derrota i se situen a tres punts de la promoció d’ascens.

Gran primera part

Els blaugrana han sortit al terreny de joc disposats a fer-se amb el domini de la pilota. La qualitat dels culers s’ha imposat ràpidament i han dut la batuta del partit des del xiulet inicial. La fluïdesa en la circulació de pilota i la pressió després de pèrdua han propiciat les primeres aproximacions de perill dels de Garcia Pimienta. Primer Ballou i després Riqui Puig han avisat amb dos xuts de fora l’àrea que ha aturat Álvaro.

Les bones combinacions en atac han provocat que l’equip valencià s’arreplegués a la seva pròpia àrea. Gràcies a una llarga possessió, que ha demostrat la paciència i saber fer dels blaugrana, Collado ha trencat la igualada amb un xut sec al pal llarg del porter (min 22). Poc després, en la sortida d’un córner, Mujica ha introduït la pilota dins la seva porteria en una jugada embrollada dins l’àrea petita (1-1, min 28). Tot i la mala sort, els jugadors barcelonins han continuat dominant el matx i, gràcies al bon joc desplegat,  O. Busquets, Mujica i Wague han tingut ocasions clares per fer el segon gol, però no les han sabut materialitzar.

Segona part sense gols

Després del pas per vestidors, la tendència del partit no ha canviat: amb els blaugrana dominant la pilota i els rivals tancats al darrere. Tot i això, la primera ocasió pel Barça B no ha arribat fins al minut 60, en un xut de Carles Pérez que ha sortit desviat. De mica a mica el partit s’ha anat igualant i, en una contra, Pablo Roig ha estat a punt de marcar en un xut dins l’àrea petita que ha aturat magistralment Iñaki Peña. En una falta lateral, Araujo ha enviat la pilota al pal amb un remat poderós de cap al minut 77, en la que ha sigut la ocasió més clara de la segona meitat.

En els minuts finals, el partit s’ha obert i ambdós equips s’han bolcat a l’atac per fer el gol de la victòria. La insistència blaugrana no ha trobat premi i el marcador ja no s’ha mogut. Amb aquest empat el Barça B suma set jornades consecutives sense perdre i segueix en la part alta de la classificació, a només tres punts del play-off.

Barça B, 1

CD Castellón, 1

Barça B: Iñaki Peña, Wague (Guillem, min 55), Araujo, Chumi, Miranda, O. Busquets, Carles Pérez, Riqui Puig, Mujica (Marqués, min 84), Collado, Ballou (Monchu, min 70).

CD Castellón: Alvaro, Satrústegui, Castells, Kilian (Rubén García, min 82), Caballero, Cubillas (Mayor, min 86), Delgado, Gálvez, Cárcaba (Pablo Roig, min 67), Verdú, Muguruza.

Gols: 1-0, Collado (min 22); 1-1, Mujica p.p (min 28).

Àrbitre: Kevin Javier Moreno Muñoz. Ha ensenyat targeta groga a Miranda (min 41), Mujica (min 56) i Chumi (min 90+5) i ha amonestat als jugadors rivals Cubillas (min 37), Gálvez (min 69). Finalment ha expulsat a Guillem, per part blaugrana, i Delgado, per part castellonenca, per una disputa en els instants finals el partit.