Mallorca B – FC Barcelona B: Victòria treballada per seguir líders (2-3)

Els gols d’Alfaro, Aleñá i Perea mantenen l’equip a la zona alta de la classificació en un partit molt disputat

El Barça B ha aconseguit una victòria molt suada contra el Mallorca B a la Ciutat Esportiva de l’equip balear (2-3). Un triomf que consolida els blaugranes com a líders en solitari del grup 3 de la Segona Divisió B, amb cinc victòries i una derrota, i com l’equip més golejador, amb 15 dianes. I tot això gràcies als tres punts assolits aquest matí, en què Alfaro i Aleñá han fet els dos primers gols i en què Perea ha fet la diana decisiva.

Adaptar-se a les circumstàncies

Els barcelonistes han començat el partit sense acabar de trobar-se còmodes. Els ha costat mantenir la possessió de la pilota, i en una de les pèrdues ha arribat el primer gol, després que el mallorquí Alberto (min 15) aprofités una errada en la sortida de pilota blaugrana per estrenar el marcador (1-0). Lluny d’enfonsar-los, però, el gol del Mallorca B ha servit als culers per exigir-se més. Han començat a sentir-se còmodes al camp i han dominat el partit, però sense materialitzar les ocasions. Tot i així, un xut potent des de fora de l’àrea d’Aleñá que ha rebutjat Valens i una altra ocasió de Mujica han començat a fer intuir l’empat.

L’enfrontament, de fet, s’ha posat una mica més de cara per als culers quan James ha vist la segona targeta groga i ha deixat el Mallorca B amb un home menys. Amb superioritat numèrica, la igualtat al marcador ha arribat a les acaballes de la primera part (min 44), després d’una bona jugada per l’esquerra de Nili que ha acabat amb una passada al segon pal a Alfaro, que, de primeres, ha creuat la pilota a l’escaire esquerre del porter mallorquí (1-1).

S’avança el Barça

La segona part ha començat amb una bona jugada de Nili que Mujica no ha aconseguit materialitzar. No obstant, el gol del Barça no s’ha fet esperar i Aleñá, després d’un xut enverinat, ha avançat els blaugranes (minut 55, 1-2). Més tard, els homes de Gerard López han estat apunt d’ampliar distàncies, en una bona paret entre Mujica i Aleñá que ha acabat amb un xut al pal i una segona rematada rebutjada pel porter mallorquí. Però, inesperadament, el Mallorca B ha aconseguit empatar després que Tià Sastre aprofités un rebuig del porter barcelonista (minut 65, 2-2).

Perea, decisiu

Malgrat que la igualtat ha revifat el Mallorca B, el Barça ha continuat creant perill a la porteria rival fins que s’ha avançat de nou, aquest cop gràcies al gol decisiu d’Alberto Perea després d’una gran passada d’Aleñá (minut 72, 2-3).

Amb aquesta victòria a domicili els homes de Gerard López acumulen dos partits seguits guanyant, després que també aconseguissin els tres punts en el duel contra l’Atlètic Balears. El Barça B, doncs, rebrà el Cornellà al Mini com a líder en solitari.