CD Ebro – Barça B: Campions d’hivern! (1-2)

Els blaugranes tanquen el 2016 liderant el grup III de la Segona Divisió B amb 39 punts i són líders en solitari a causa de l’empat de l’Alcoià

El Barça B ha deixat enrere els dos empats consecutius que va signar en les últimes jornades i ha tancat l’últim partit de l’any amb una victòria. Els blaugranes lideren la classificació amb 39 punts, dos per sobre de l’Alcoià, després que els alacantins hagin empatat (1-1) davant l’Atlètic Balears. Els homes de Gerard López s’han endut el triomf després de marcar per partida doble en un matx en què han lluitat fins al final per endur-se tres punts molt valuosos.

Després del xiulet inicial, l’Ebro ha tingut la primera aproximació a la porteria del Barça després d’una rematada de Gabarre. Els blaugranes han plantejat una estructura sòlida en defensa per intentar neutralitzar el joc dels locals, i això ha provocat que els locals no aconseguissin apropar-se gaire a la porteria rival. Al minut 14 l’Ebro ha protagonitzat la primera ocasió clara del partit després d’un cop de cap de Valero que ha aturat molt bé Jose Suárez. Tot i que el joc ha estat concentrat al mig del camp, els homes de Gerard López s’han acostat de mica en mica a la porteria rival, i ha estat al minut 24 quan Jesús Alfaro ha obert la llauna amb un gran gol. Fins llavors havia estat el jugador més inspirat del partit, i després d’agafar la pilota des de fora de l’àrea ha xutat creuat amb la cama esquerra, i Javier Montoya no ha pogut evitar que Alfaro marqués el seu tercer gol a la competició.

L’embranzida blaugrana ha possibilitat una altra oportunitat al minut 34, quan Alfaro ha centrat la pilota a Romera, que no ha pogut enviar la pilota al fons de la xarxa. Amb el gol, el Barça B s’ha fet amo i senyor del partit, i més tard Sarsanedas ha provat un xut contundent des de fora de l’àrea que ha sortit per la línia de fons. Quatre minuts abans de la mitja part Romera ha tornat a aparèixer i ha tingut l’oportunitat més clara del partit al marge del gol quan, a passada d’Alfaro, ha enviat un xut entre els tres pals que ha acabat aturant Montoya.

Un partit embogit a la segona

A la represa el Barça B ha protagonitzat la primera ocasió de perill amb una rematada de Palencia al minut 53, que ha volgut sorprendre Montoya amb un xut sense gaire angle que ha fregat el segon pal. La tònica era semblant a la de la primera meitat, amb  els blaugranes dominant i acostant-se a camp contrari. Al minut 61 Xemi ha recuperat una pilota que ha enviat a les botes de Romera, però el jugador blaugrana ha enviat la pilota per sobre el travesser després de xutar a boca de canó.

Quan tot semblava que acabaria amb una victòria per la mínima, una pilota penjada de l’Ebro en una jugada confosa ha acabat amb gol de Gabarre, màxim golejador del conjunt aragonès. L’empat ha suposat un canvi en la dinàmica de l’enfrontament, i el partit ha embogit. Al minut 83 els blaugranes han tingut una ocasió clara de gol de les botes de Ferran Sarsanedas que ha acabat salvant Montoya, i automàticament l’Ebro ha aprofitat l’avinentesa per fer una contra ràpida que no ha arribat a bon port.

Gols que valen partits

Els homes de Gerard López han posat els cinc sentits en el partit i, després de molt d’esforç, ha arribat el premi a l’últim minut. Jesús Alfaro, clar protagonista del matx, ha marcat el segon del seu compte personal caçant una gran volea dins l’àrea. Amb l’avantatge al marcador, i ja al temps de descompte, l’Ebro ha tingut l’última ocasió del duel al minut 95. Els onze jugadors locals s’han concentrat dins l’àrea del Barça per rematar un xut de falta que ha acabat amb la pilota dins la porteria. Tot i això, l’àrbitre l’ha anul·lat per clar fora de joc, i els blaugranes han acabat l’enfrontament amb victòria a El Carmen (1-2).

Amb aquest triomf, el Barça B és campió d’hivern amb 39 punts, dos punts per sobre de l’Alcoià, que ocupa la segona plaça del grup III de Segona Divisió B. El proper partit que disputaran els homes de Gerard López serà al camp de l’Atlètic Saguntí, onzè classificat de la competició.