Vila-real B – FC Barcelona B: Un mur massa rocós (2-0)

Els blaugranes, que no perdien des de la jornada 14, han perdut en un camp difícil davant d’un conjunt groguet molt ben ordenat en defensa

No ha pogut ser i el Barça B veu frenada la ratxa. Els blaugranes han perdut el seu partit corresponent a la jornada 21 davant del Vila-real B (2-0), a la Ciutat Esportiva grogueta, després d’uns 90 minuts en què els catalans haurien merescut més. Aleñá i Palencia han estat dos dels més destacats del matx, però no han pogut fer res per evitar la derrota del conjunt de Gerard López, que no perdia des del Barça BBadalona (1-3) de principis de novembre.

El Vila-real colpeja d’hora

El partit ha començat amb cert respecte per part de tots dos equips, tot i que a poc a poc els blaugranes han començat a tocar la pilota i a tenir el control del mig del camp. El Vila-real ha decidit, en aquest inici, no fer una pressió alta i ha esperat els de Gerard López a camp propi. El replegament de l’equip groguenc, amb les línies molt juntes, ha obligat el Barça B a tenir paciència i a allargar les possessions. Tot i les bones sensacions, però, Pau Torres ha avançat el Vila-real B, després d’una rematada de cap com a conseqüència d’una falta lateral (1-0, min 15).

Tocava remuntar el matx

Així doncs, als de Gerard López els ha tocat remar a contracorrent en un cap difícil i davant d’un rival ben ordenat defensivament. El submarí groc ha creat molt de perill a pilota aturada i els blaugranes ha aprofitat alguna sortida en què els locals han estat una mica més desordenats per crear perill. Malgrat tot, al minut 23, Alfaro ha tingut una bona oportunitat per igualar, però el porter local ha estat molt efectiu.

I és que, després del gol, el Barça B ha posat una marxa més, i el conjunt de Gerard López ha estat més a prop de l’àrea contrària. S’ha començat a veure una reacció blaugrana amb la presència d’Aleñá, que ha tingut dues ocasions claríssimes de gol en menys de cinc minuts. Aquestes oportunitats han vingut a través d’una pressió alta al mig del camp, que ha fet que el Vila-real perdés pilotes en una zona molt compromesa. Tot i el bon joc dels blaugranes i les bones sensacions que han deixat els jugadors de Gerard López, s’ha arribat al descans amb un resultat advers per al Barça B.

El guió no ha canviat a la represa, ja que el Barça B ha sortit disposat a empatar. I, en una incorporació de Sergi Palencia, ha arribat una de les ocasions més clares, amb un fort xut d’Aleñá des de fora l’àrea que ha acabat aturant Cantero.

Penal i sense temps de reacció

Al minut 63, el migcampista Kaptoum ha fet un potent xut llunyà que ha marxat fregant la porteria rival. Les ganes dels blaugranes hi eren, però el gol s’ha resistit. Més encara després que, al minut 85, el Vila-real B hagi marcat el segon gol de penal, per mitjà de les botes de Carlos Martínez. D’aquesta manera, el Barça B no ha pogut continuar sumant, però seguirà una jornada més com a líder del grup 3 de la Segona B.