UE Cornellà – FC Barcelona B: Forts també fora de casa (0-2)

Dos gols obra de Cardona i Mujica demostren la solidesa dels homes de Gerard López en una sortida complicada

El Barça B ha aconseguit aquest dissabte una victòria molt treballada en un camp difícil, el Municipal de Cornellà. El filial blaugrana ha mostrat la seva solidesa guanyant un partit travat en què ha estat superior i ha aprofitat l’olfacte golejador dels seus davanters Marc Cardona i Rafa Mujica. D’aquesta manera, els blaugranes tornen a guanyar fora de casa després de dues derrotes i refermen la seva condició de líders amb quatre punts respecte de l’Alcoià, segon, que ha de jugar aquest diumenge.

Els de Gerard López han començat manant i jugant en camp contrari i, fruit d’això, la primera gran ocasió ha arribat ben aviat, al minut 7, quan Fali, amb una mitja volea potent des de fora de l’àrea, ha estavellat la pilota al travesser. Marc Cardona ha xutat al fons de la xarxa en el rebot, però l’àrbitre ha anul·lat el gol per fora de joc del lleidatà. La següent ocasió clara ha arribat al minut 17. Una bona centrada des de banda esquerra l’ha rematat amb el cap Dani Romera una mica per sobre del travesser.

El filial ha tingut la possessió i ha generat perill als primers minuts, però no ha tingut el premi del gol i a poc a poc el matx s’ha anat igualant. El Cornellà ha tingut la primera ocasió al minut 22 i el Barça B tornava a gaudir d’una bona opció al 28, quan Palencia, després d’una gran jugada col·lectiva, enviava la pilota per damunt dels tres pals. El matx ha decaigut una mica als darrers minuts de la primera meitat, que ha acabat amb empat sense gols.

S’imposa la pólvora blaugrana

La segona part ha començat amb el canvi de Mujica per Perea, la qual cosa ha fet coincidir durant uns quants minuts al terreny de joc els tres davanters centres: Romera, Cardona i Mujica. Els primers minuts de la represa han estat molt travats, però al final la pólvora blaugrana s’ha fet notar. Una gran passada d’Alfaro a l’espai l’ha aprofitat a la perfecció Marc Cardona per creuar la pilota amb l’esquerrà allà on el porter verd no podia arribar (1-0, min 57). En la jugada següent el Cornellà ha provocat perill amb el xut d’una falta, però Suárez ha estat molt atent per refusar-la.

Malgrat guanyar només per la mínima, els de Gerard López no patien per conservar l’avantatge. De fet, al minut 76 haurien pogut fer el 0-2 en una gran jugada individual d’Alfaro per la banda en què la pilota ha tocat en un defensor i s’ha estavellat al primer pal. Els culers han sentenciat finalment al minut 84. Un altre cop una passada llarga d’Alfaro l’ha controlat Mugica per superar Marcos de vaselina. Encara hauria pogut fer el tercer Mujica, però el resultat ja no s’ha mogut. Després de superar aquesta prova, el Barça B afrontarà dos partits consecutius al Miniestadi, contra el Gavà, primer, i contra l’Atlètic Llevant, després.