CE Sabadell – Barça B: Un punt de premi al setge i la superioritat (1-1)

El filial blaugrana salva l’empat en temps de descompte amb un gol de Perea després de molts intents, i es manté al capdavant de la classificació amb dos punts de marge

El Barça B s’ha endut un punt de la Nova Creu Alta al temps de descompte en un partit en què ha estat molt superior al Sabadell. Un gol de Marlon en pròpia porteria ha avançat els locals ben aviat, i el filial culer ha assetjat la porteria defensada per Jokin Ezkieta –blaugrana cedit al conjunt arlequinat. Després de molta insistència, el premi ha arribat al temps afegit en un xut de Perea. El Barça B, amb aquest empat, amplia a dos punts l’avantatge al capdavant de la classificació després de la derrota de l’Alcoià a Lleida.

El resultat al descans no feia justícia al que s’havia vist sobre el terreny de joc. El Barça B hi havia posat el futbol i les ocasions, però el gol era local. De fet, el partit havia començat amb un xut al pal de Perea després d’una bona combinació de l’atac blaugrana. Els culers vivien constantment a camp contrari, i les ocasions arribaven una rere l’altra. Fali, de volea, i Marc Cardona, en un xut bloquejat, han fregat el gol. Però al minut 12 una acció desafortunada ha situat l’1-0. En un llançament de córner, Marlon ha acabat marcant en pròpia porteria.

Tot i el gol, el filial blaugrana ha continuat dominant i arribant a la porteria de Jokin Ezkieta. Cucurella i Palencia, amb molt recorregut, arribaven a zona ofensiva. El Sabadell, amb l’avantatge, ha sumat un home més a la defensa, i el Barça B ha hagut d’ampliar el ventall de recursos per crear perill. Ho ha fet, i Marc Cardona i Gumbau han estat a punt d’empatar. Al davanter li ha botat malament la pilota en el moment del xut, i l’intent del migcampista ha anat al lateral de la xarxa.

Recompensa final

En arrencar la segona part la dinàmica no ha canviat gens. El Barça B creava, i el Sabadell es defensava. Amb els arlequinats tancats, Alfaro i Cardona ho han provat des de fora de l’àrea sense sort. Fali ha hagut de marxar en ambulància per un cop al cap, i en el seu lloc ha entrat Mboula. Tots dos equips han introduït peces noves de refresc, i el Sabadell s’ha quedat amb un home menys per l’expulsió de Juanjo Ciércoles. En aquell moment, Gerard López ha fet un altre canvi ofensiu i ha donat entrada a Dani Romera en el lloc de Marlon.

El setge del Barça B a la porteria de Jokin ha estat cada vegada més gran. A mesura que s’apropava el final, els homes de Gerard López anaven creant més i més perill. Per banda, amb passades interiors i a pilota aturada. El premi no arribava, fins que ja en temps de descompte un xut d’Alberto Perea ha tocat un rival i ha superat per alt Ezkieta. El punt era la recompensa a la insistència blaugrana. El filial continuarà defensant el liderat, ara amb dos punts de marge, dissabte a les 18 hores en la visita del Llagostera al Miniestadi.