Cinc dades que has de saber de la Cultural Lleonesa

Cinc dades que has de saber de la Cultural Lleonesa

Ha batut, amb 86 punts, el rècord absolut de la categoria de la mà d’un entrenador jove com Rubén de la Barrera, de 32 anys, que aposta pel futbol ofensiu i la possessió de la pilota
  1. Ha establert el rècord absolut de punts a Segona B

La Cultural Lleonesa ha batut, amb 86 punts i empatada amb un Racing de Santander al que ha superat pel goal average, el rècord històric de punts de la Segona Divisió B des que la victòria va passar a valer tres punts la temporada 1995-96. Les 26 victòries, 8 empats i només 4 derrotes l’han servit per millorar la marca de 82 punts que va establir primer el Llevant la temporada 1995-1996 i després el Murcia (2010-11), Mirandés (2011-12), Alabès (2012-13) i Albacete (2013-14). La Cultural Lleonesa va fonamentar aquest rècord en una primera volta excepcional on va sumar 45 punts després de 14 victòries, quatre empats i una única derrota al camp d’Osasuna B (2-1).

  1. L’equip màxim golejador de la categoria

A la Segona Divisió B són molt pocs els equips que superen la barrera dels 80 gols a la Lliga. Doncs bé, la Cultural Lleonesa ha arribat a la xifra de 86 gols a favor aquesta temporada. És l’equip més golejador de la categoria seguit del Barça B (83) i del Celta B (76). L’exblaugrana Benja, amb 24 gols, i Álex Gallar, amb 17, són els màxims golejadors de l’equip. Els números de la Cultural Lleonesa també són excel·lents en defensa. És, amb 28 gols en contra, el segon equip, per darrera del Racing de Santander, que menys gols ha encaixat aquesta temporada a la Segona B. Jorge Palatsi, porter format a la pedrera del Vila-real, és el titular a les darreres jornades de Lliga.

  1. Una aposta jove a la banqueta: Rubén de la Barrera

Rubén de la Barrera és un jove tècnic gallec, de només 32 anys, que ha arribat aquesta temporada a la Cultural Lleonesa. Format al futbol base gallec va arribar l’any 2013 al Guijuelo on va arribar a perdre el play off d’ascens a Segona A contra el Leganés. Va passar després pel Valladolid B per tornar poc després al Guijuelo abans de començar l’aventura de l’ascens a Segona A a Lleó. És un entrenador de nova fornada que es caracteritza per practicar un estil de joc ofensiu, sense oblidar mai l’aspecte defensiu, i que vol tenir sempre el control de la pilota i portar la iniciativa del partit. La Cultural Lleonesa ha guanyat aquesta temporada 22 partits per dos o més gols de diferència.

  1. Un golejador amb segell blaugrana: Benja

Benjamín Martínez, conegut com Benja, va formar part de l’equip titular del Barça B, juntament amb jugadors com Muniesa, Bartra, Oriol Romeu, Nolito o Jonathan Soriano, que va assolir l’ascens a Segona A la temporada 2009-10 al camp del Sant Andreu amb Luis Enrique a la banqueta. Benja, que ha jugat els darrers anys a equips com el Sabadell, Còrdova, Las Palmas i Llagostera, s’ha trobat amb el gol a Lleó. Porta 24 dianes. És un davanter centre clàssic, de gran corpulència, que domina el joc aeri i que obre molts espais per que els aprofitin els jugadors de la segona línia.

  1. L’aposta de l’Academia Aspire de Qatar.

La Cultural Lleonesa és un dels projectes més il·lusionants del futbol espanyol. L’arribada de l’Academia Aspire, propietat del xeic Tamim Al Thani, a l’accionariat del club ha consolidat un equip que, com el KAS Eupen a Bèlgica, també en mans de l’Academia Aspire, vol pujar a la Segona Divisió A per intentar després l’assalt a la Primera Divisió. L’excapità del Barça Xavi Hernández, ara a Qatar, va definir l’Academia Aspire com la NASA de l’esport. La Cultural Lleonesa té previst omplir les 13.451 localitats del seu estadi en el partit de tornada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut