Espanyol B – Barça B: Demostració d’orgull per endur-se el derbi de filials (0-2)

L’equip de Gerard López ha doblegat l’Espanyol en un partit molt competit amb gols de Gumbau, de penal, i Aleñá a la segona meitat

El Barça B s’ha endut un derbi de filials difícil i intens, gràcies als gols de Gumbau, de penal, i Aleñá al temps afegit. A la Ciutat Esportiva Dani Jarque i contra un Espanyol B que s’està jugant la permanència, els blaugranes han jugat un partit molt sòlid en una gran demostració d’orgull després d’haver-se proclamat matemàticament campions la jornada passada. El duel, molt competit, s’ha decidit a la segona meitat, i el conjunt blanc-i-blau ha acabat jugant amb nou homes. El triomf ha representat el tretzè enfrontament consecutiu sense perdre dels culers, que començaran a disputar el play-off d’aquí a dos caps de setmana.

El conjunt blaugrana ha sortit a totes al terreny de joc. Conscients que cal arribar en el millor estat de forma possible a la fase d'ascens, els de Gerard López han arrencat amb força, gaudint de les primeres aproximacions just començar. Als dos minuts Palencia ha arribat amb perill fins a la línia de fons, i només dos minuts més tard Cucurella ha fet el primer xut a porteria. El pla de l’Espanyol en aquest inici de partit semblava el de defensar-se amb ordre i esperar una oportunitat a la contra. D’aquesta manera, n’han tingut una de molt clara, però ni Soria ni Guille al refús han sabut marcar.

A poc a poc el filial blanc-i-blau s’ha anat espolsant el domini blaugrana, i el matx s’ha igualat, amb molta intensitat i poques ocasions. Al tram final el Barça ha tornat a portar el pes del duel, i Alfaro i Cardona han provat sort amb xuts des de la frontal. En l’última jugada abans del descans a punt ha estat d’arribar el primer gol, però Rufo ha enviat al lateral de la xarxa un tir des de l’interior de l’àrea.

Gumbau desencalla el partit

A la represa el partit s’ha endurit i l’àrbitre ha hagut de recórrer a la targeta groga per abaixar els ànims dels jugadors. Tot i això, s’ha vist molt poc joc als primers minuts. De fet, la primera ocasió ha arribat al minut 58, quan Guille, amb tot a favor, ha xutat desviat. La resposta culer ha estat immediata. Alfaro ha estavellat al pal una centrada de Cucurella, i Romera ha rematat alt una bona passada de Palencia al minut 66.

El control tornava a ser clarament per al Barça B, que aconseguia crear molt perill per ambdues bandes. Al minut 74, una jugada enrevessada ha marcat el partit. Després d’una sèrie de rebots Manchon ha fet caure Cardona dins l’àrea i ha vist la segona groga. Gerard Gumbau, molt segur, ha transformat el penal.

Segon expulsat i el Barça sentencia

D’ençà del gol el matx s’ha escalfat com a l’inici de la segona meitat, amb entrades molt dures, sobretot per part de l’Espanyol. Així, Lluís també se n’ha hagut d’anar als vestidors abans d’hora, i ha deixat els locals amb només nou futbolistes per afrontar la recta final del duel. L’Espanyol, amb dos menys, s’ha jugat el tot pel tot, i el Barça B ho ha aprofitat a la perfecció per fer el 2-0 amb un gran gol d’Aleñá, que ha rebut de Palencia, ha controlat i ha xutat fort i ajustat al fons de les malles (min. 92).

Encara hauria pogut fer el tercer Dani Romera, però el partit ha acabat amb el 2-0 al marcador. Un resultat que no té cap efecte a la classificació per a un equip que ja és campió matemàticament, però que ajuda a engreixar estadístiques positives. A més de ser el tretzè partit consecutiu sense perdre, si els de Gerard López guanyessin l’Ebre en la darrera jornada sumarien 82 punts i empatarien el rècord històric d’un campió del Grup 3.