Gimnàstic de Tarragona - FC Barcelona B: Repartiment de punts al Nou Estadi (0-0)

El derbi català ha finalitzat amb empat a zero en un duel on els culers han tingut opcions per endur-se el triomf, però Ortolá també ha realitzat aturades de mèrit per deixar la porteria a zero

El FC Barcelona B i el Gimnàstic de Tarragona han empatat (0-0) al Nou Estadi en el partit corresponent a la jornada 7 de la Segona A, en el matx ajornat de l'1 d’octubre passat. Els culers han tingut diverses ocasions per endur-se els tres punts, però la fortuna no ha acompanyat els de Gerard López de cara a gol. A més, Ortolá ha estat clau per deixar la porteria a zero amb aturades de molt mèrit. Amb aquest punt, els culers continuen sumant i ja van quatre jornades consecutives sense perdre, amb tres empats i una victòria.

Igualtat inicial

La primera meitat ha estat força disputada, amb molt d’equilibri i igualtat entre tots dos equips i sense cap dels dos conjunts sent capaç de dominar amb claredat per damunt de l’altre. Els primers minuts han estat de tempteig, amb algunes imprecisions però amb el Barça intentant tenir el control de la pilota. Als 21 minuts de joc, Barreiro ha tingut la més clara per als locals, però quan es plantava sol davant d’Ortolá, Palencia ha salvat els seus enviant la pilota a córner.

La rèplica blaugrana ha estat a pilota aturada, quan Fali ha estat a punt de rematar una bona centrada al segon pal (min 25). A poc a poc, les arribades barcelonistes han començat a ser més clares i Arnaiz ha tingut el gol, després d’una gran acció per banda esquerra que ha aturat a la perfecció Dimitrievski (min 32). Només cinc minuts després, de nou Arnaiz, amb una brutal canonada des de la frontal, ha obligat el porter local a lluir-se per evitar el primer gol de la tarda (min 37) i per marxar al descans amb empat a zero al marcador.

Sense fortuna de cara a gol

El segon temps s'ha iniciat amb la tònica de la primera meitat, amb tots dos equips batallant pel control del joc. A poc a poc, les ocasions han començat a aparèixer, i Cardona, amb una bona rematada de cap després d’una centrada de Palencia, a punt ha estat de marcar el primer (min 54). La rèplica local ha arribat mitjançant l’exblaugrana Abraham Minero, i el seu gran llançament l’ha desviat Ortolá a córner amb una espectacular aturada (min 55).

Amb els de Gerard López ben col·locats en defensa i dominant la possessió, les arribades han continuat apareixent, i primer Sarsanedas (min 59) amb un rebot dins l’àrea, i després Cardona, rematant una gran centrada d’Arnaiz (min 68), han continuat portant el perill a la porteria de Dimitrievski.

Ja a les acaballes del partit (min 88) Brugui ha tingut la victòria per als locals amb una rematada de cap, però Ortolá, amb una gran parada, ha salvat un valuós punt per als blaugranes. Finalment, repartiment de punts i els de Gerard López que continuen sumant, acumulant quatre partits consecutius sense perdre.