FC Barcelona B - Sporting: Triomf treballat per trencar la ratxa (2-1)

Els blaugrana s’emporten els tres punts superant als asturians després d’una gran primera part amb gols d’Aleñá i Arnaiz, i acaben així amb una ratxa de vuit partits sense aconseguir la victòria

Victòria soferta i molt treballada del Barça B davant l’Sporting (2-1) gràcies als gols d’Aleñá i Arnaiz, que es mantenen com a màxims golejadors de l’equip amb sis gols cadascun. Els culers, després d’una magnífica primera part,  trenquen així la ratxa de 8 partits sense guanyar (cinc empats i tres derrotes) i sumen de nou els tres punts al Miniestadi davant l’atenta mirada d’Ernesto Valverde, present en un matx on els de Gerard López han estat superiors i han dominat als asturians des del xiulet inicial.

Primera part de color blaugrana

L'inici del partit ha estat de total control blaugrana. El Barça B ha pogut plasmar ràpidament al marcador aquest domini sobre el terreny de joc, i és que als 14 minuts, Aleñá ha avançat als culers recollint un rebot dins l’àrea després d’una bona centrada de De Galarreta. El matx prosseguia amb els blaugrana dominant i controlant el matx, amb bones combinacions a la línia de tres quarts i amb Concha tenint l’opció d’anotar el segon, però el seu llançament s’ha estavellat a les cames de Juan Rodriguez (minut 25).

Els de Gerard López han seguit insistint fins que ha arribat el segon: Pilota aèria que pentina el Choco Lozano per Arnaiz, que se’n va per velocitat i defineix al pal contrari davant Mariño (minut 37, 2-0). Lozano, després d’una bona combinació amb Cucurella (minut 40) ha provat de nou al porter visitant, però Mariño ha aturat per salvar el tercer i marxar al descans amb un 2-0 favorable als culers, després d’una gran primera meitat barcelonista.

Inici fulgurant a la segona

La segona part ha començat de manera frenètica amb una doble ocasió blaugrana: Mà a mà d’Aleñá després d’una bona passada de Lozano que Mariño ha aturat amb els peus, i el rebot de Concha ha marxat fora per poc (min. 47). I del possible 3-0 del Barça B al 2-1 per a l’Sporting. Córner botat des de l’esquerra que Alex Pérez, després d’un rebot, ha enviat al fons de la xarxa (2-1, minut 50).

Tot i l’empenta local amb el gol, els barcelonistes han seguit fent-se amb el control del joc mitjançant la pausa de De Galarreta al mig del camp i amb la línia defensiva molt sòlida al darrere, sense permetre gairebé cap aproximació a l’àrea d’Ortolá. A més, amb Aleñá, Concha i Arnaiz sent un perill insistent per la defensa asturiana des de la línia de tres quarts amb constants arribades a la porteria visitant, però sense fortuna en la definició. Ja a les acaballes del partit, l’Sporting ha tingut l’opció d’empatar mitjançant Santos, però el seu llançament ha marxat fora (min. 80). Finalment, triomf molt treballat dels blaugrana per tornar a sumar els tres punts i seguir pujant posicions a la classificació de la Lliga 123.