Barça B - UE Costa Brava: El primer triomf haurà d'esperar (0-0)

El Barça B de Sergi Barjuan no ha pogut aconseguir la primera victòria de la temporada i ha empatat a zero contra l'UE Costa Brava

La primera victòria oficial de la temporada haurà d'esperar després que el Barça B hagi empatat a zero a l'Estadi Johan Cruyff davant l'UE Costa Brava. El conjunt blaugrana ha buscat la victòria però la manca d'efectivitat l'ha condemnat i l'empat ha estat el resultat final. Abans de l'inici del partit, Toni Alonso ha estat homenatjat pels seus 30 anys com a delegat del Barça B.

Gran inici sense recompensa

Han estat clares les intencions del Barça B de buscar el gol des de l'inici. Amb els dos equips buscant la primera victòria del curs, el Barça B ha assumit la responsabilitat del joc i ha començat a tancar a l'equip visitant dins la seva àrea.

La primera ocasió del partit no ha tardat en arribar i ha estat a càrrec de Ferran Jutglà, que amb una rematada creuada ha obligat al porter Marcos a estirar-se per evitar que el Barça B s'avancés. El domini del Barça B era clar i al minut 12 ha disposat de nou de dues clares ocasions que no ha pogut materialitzar: primer Nico González s'ha plantat davant del porter i, amb una definició subtil, ha intentat creuar una pilota que ha pogut aturar Marcos; el refús ha caigut a peus de Ferran Jutglà, però la seva rematada s'ha escapat per sobre de la porteria.

La intensitat del partit disminueix

De nou a minut 23 el Barça B ha vorejat el primer gol després d'una centrada lateral que a punt ha estat de convertir Rodado, però la dinàmica del partit ha variat i l'UE Costa Brava ha pogut respirar i igualar forces. Després d'uns minuts més pausats i tàctics, la pausa d'hidratació ha donat resultats i el Barça B ha tornat a apretar l'accelerador ha pogut avançar-se després d'una gran internada de Balde des de la banda esquerra que ha acabat en una rematada desviada de Rodado.

Abans d'arribar al descans, l'UE Costa Brava ha disposat d'una clara ocasió per donar la sorpresa i fer el 0-1, però Iñaki Peña ha pogut aturar en dos temps el cop de cap de Boris i les taules a zero han estat el resultat de la mitja part.

Passivitat blaugrana

El conjunt de Sergi Barjuan, que en la prèvia del partit havia parlat sobre la necessitat de ser més efectius, ha vist com arribaven les ocasions però la pilota no entrava i ha començat a desesperar, mostrant una versió molt més passiva en el segon temps i veient com el temps es consumia i el marcador no variava.

L'entrenador blaugrana ha volgut agitar l'equip i ha introduit canvis per variar la dinàmica i anar a buscar la victòria, però l'equip no ha reaccionat i el partit ha entrat en una fase més calmada en el segon temps. Només en l'últim quart d'hora, després d'una nova pausa d'hidratació, ambdós equips han disposat d'ocasions per emportar-se un triomf important.

Ha estat Jutglà el que no ha pogut convertir una nova ocasió pel Barça B, pero l'UE Costa Brava ha disposat de la ocasió més clara a un minut del final del temps reglamentari als peus de Cala, que no ha rematat bé des de la frontal de l'area petita. En el temps afegit, Jandro Orellana, que havia substituit a Aranda, ho ha provat en un llançament de falta que ha marxat per sobre del travesser.

Barça B, 0
UE Costa Brava, 0

Barça B: Iñaki Peña, Comas, Mika Mármol, Nico, Álvaro Sanz, Rodado (Escobar, min 86), Matheus (L. de Vega, min 61), Aranda (Jandro, min 61), Jutglà (Z. Ghailan, min 79), Balde, Gavi (Abde, min 45).
UE Costa Brava: Marcos, Monreal, Forlín, Boris (Álvaro, min 45), Galindo, Gil Muntadas, Guiu, Moussa Jr (Ilyas Chaira, min 63), A. Romero (Manchón, min 86), Xumetra (Cala, min 45), Manel Royo

Àrbitre: Alejandro Lucema Perdomo. Groga a Matheus, Gavi i Jutglà (Barça B) i Manel Royo (UE Costa Brava).