Temporada amb bons objectius assolits al Barça B

Temporada amb bons objectius assolits al Barça B

El filial blaugrana disputarà la temporada vinent la Primera RFEF, categoria que va aconseguir ascendint en la primera fase de la temporada quedant segon classificat

La temporada 2020/21 per al Barça B ha finalitzat. I tot i que ho ha fet amb un final cruel després de quedar eliminat per penals a les semifinals del Play-off d’ascens a la Segona A davant l’UCAM Múrcia (2-2, 5-4p), el cert és que s’han assolit molts dels objectius proposats a principi de temporada.

Ascens a la Primera RFEF

El primer i principal objectiu de la temporada per al Barça B era aconseguir l’ascens a la Primera RFEF, nova categoria que començarà a disputar-se la temporada vinent. Per jugar aquesta categoria l’equip havia de quedar entre els tres primers en la primera fase del campionat, o bé quedar entre el 4rt i el 7è classificat per disputar la fase d’ascens a la Primera RFEF. El filial blaugrana va començar el curs amb nombroses baixes, inclosa la del capità Álex Collado per lesió, i això va provocar que l’inici no fos del tot bo. Aquest fet, i sumat a la inexperiència de jugadors joves, va fer que l’equip li costés arrancar el campionat, però ràpidament va saber reaccionar i el bon joc va anar acompanyat de grans resultats per situar-se en llocs d’ascens.

El conjunt dirigit per Garcia Pimienta va finalitzar la primera fase del campionat segon classificat amb 34 punts, un menys que el Nàstic de Tarragona, i va certificar la plaça per a la Primera RFEF i la fase d’ascens a la Segona A. 

Collado

Segona fase d’ascens a la Segona A, gairebé perfecte

Tot i que finalment el Barça B no va poder pujar a la categoria de plata, el cert és que el conjunt dirigit per Garcia Pimienta va ser una segona fase impecable. 5 victòries en 6 partits el van situar segon classificat, només per sota l’Eivissa.  En total, sumant les dues fases i el Play-off, el Barça B ha guanyat 15 partits, ha empatat 5 i n’ha perdut 7 amb un balanç golejador de 46 gols a favor i 27 rebuts. 

El fortí del Johan Cruyff

El Barça B i l’Estadi Johan Cruyff formen un còctel molt difícil de superar. I és que el filial blaugrana ha estat gairebé invencible a casa. Dels 13 partits disputats aquesta temporada el conjunt dirigit per Garcia Pimienta ha aconseguit 10 victòries, dos empats i tan sols una derrota. O el que és el mateix: 32 punts de 39 possibles que signifiquen el 82% dels punts.  Només set punts s’han escapat del Johan Cruyff. Unes dades que demostren que el Barça B es fa fort a casa.  En total, el filial blaugrana ha sumat 46 punts, 32 a casa i 14 a domicili, i per tant, les victòries com a local han estat claus per a la classificació per a la Primera RFEF.

El filial més jove de la història del Club

El Barça B ha aconseguit ascendir a la Primera RFEF i disputar els Play-off d’ascens a la Segona A amb una de les plantilles més joves de la història del filial, amb 19.8 anys de mitjana. Una aposta evident per a la promoció dels jugadors formats a La Masia. Un total de 10 jugadors que la passada temporada militaven al Juvenil A – Arnau Tenas, Igor, Mika Mármol, Balde, Rosanas, Álvaro Sanz, Ilaix Moriba, Nico González, Nils i Peque), s’han sumat a una plantilla on trobem 9 jugadors més formats a La Masia: Iñaki Peña, Óscar Mingueza, Arnau Comas, Oriol Busquets, Jandro Orellana, Sarsanedas, Lucas de Vega, Konrad i Collado. 

Formació per al primer equip

Però és que el filial blaugrana que dirigeix Garcia Pimienta, no només ha assolit grans resultats amb una plantilla molt jove formada a La Masia, sinó que, a més, ha seguit formant jugadors per al primer equip. Mostra d’això és la irrupció d’Òscar Mingueza amb el primer equip. Va disputar el primer partit de Lliga amb el Barça B davant el Nàstic, i després ja va passar al primer equip aprofitant la baixa de Gerard Piqué, per lesió. Mingueza es va fer amb la titularitat ràpidament i ha disputat un total de 39 partits i ha marcat dos gols. Un d’ells el dia del Clàssic davant el Reial Madrid. 

Mingueza

La segona gran irrupció ha estat Ilaix Moriba. Les grans actuacions del migcampista blaugrana han fet que hagi tingut oportunitats al primer equip. Fins al punt, de quedar-se sen dinàmica de primera equip. Va debutar al camp del Cornellà en partit de la Copa del Rei, i ha disputat un total de 16 partits. Ha debutat a la Lliga, la Copa del Rei i a la Lliga de Campions. I a més, ha marcat el seu primer gol amb el primer equip al Sadar davant l’Osasuna que va suposar el 0-2. 

Ilaix Moriba Osasuna


Konrad de la Fuente també ha estat un dels altres jugadors que ha debutat aquesta temporada amb el primer equip. Ho va fer a la Lliga de Campions i va disputar dos partits davant el Dynamo de Kiev i el Ferencvaros. Konrad, a més, també va debutar a la Copa del Rei davant el Cornellà. 

A banda d’aquests debuts, Iñaki Peña, Arnau Tenas han estat en dinàmica d’entrenaments del primer equip constantment i entrant en les convocatòries de partits. 

Iñaki Peña

Sis debuts de jugadors juvenils al Barça B aquest curs

Des que Garcia Pimienta es va fer càrrec de l’equip el 25 d’abril del 2018 han estat un total de 15 jugadors juvenils que han debutat amb el Barça B. Jandro, Konrad, Nils Mortimer, Arnau Tenas i Nico van debutar la temporada 2018/19, mentre que Ilaix Moriba, Peque, Mika i Antonio Jesús Cantón, ara al Vila-real C, ho van fer la 2019/20. Aquella mateixa temporada 2019/20, Ansu Fati va disputar diversos partits de pretemporada amb el Barça B, com el Torneig de l’Estany, però no va arribar a debutar de forma oficial al filial blaugrana al pujar directe al primer equip.

Gavi

Enguany, Garcia Pimienta ha donat la oportunitat de debutar als juvenils Ilias Akhomach, Alejandro Balde, José Marsà, Jaume Jardí, Gavi i Ángel Alarcón. Tres d’ells juvenils de primer any com ara Ilias, Gavi i Ángel. Tota una demostració de confiança i aposta clara pel planter.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut