UCAM Múrcia - Barça B: La crueltat dels penals frena l’ascens (2-2; 5-4)

Els de Garcia Pimienta perden la primera eliminatòria d’ascens a Segona en un partit molt equilibrat, en què s’han necessitat fins a 18 llançaments de penal

Finalitza la temporada per al Barça B. I ho fa d’una manera cruel, després de caure contra l’UCAM Múrcia en la primera eliminatòria del play-off d’ascens a Segona. La sort i l’encert en la tanda de penals, després d’un partit equilibrat en què la pròrroga tampoc ha trencat el duel, no han estat del cantó dels de Garcia Pimienta i, d’aquesta manera, diuen adéu al somni de l’ascens. Després de 18 llançaments, amb clar protagonisme tant per a Iñaki Peña com per a Biel Ribas (tots dos han aturat quatre penals), Ramos Mingo ha fallat el seu xut, mentre que Josete ha consumat la classificació de l’UCAM per a la final.

Uns penals que han estat necessaris per desempatar un duel igualat. Alberto Fernández ha fet el primer gol del matí en el primer temps, mentre que un doblet de Rei Manaj ha capgirat l’electrònic. L’exblaugrana Xemi Fernández, però, ha posat el 2-2 que ha forçat la pròrroga.

S’avança l’UCAM

L’efectivitat del Múrcia ha marcat un primer temps dominat pel Barça en línies generals, però sense crear un perill gaire insistent. Així, tot i que els blaugrana han començat controlant l’enfrontament, i de fet l’àrbitre ha anul·lat un gol a Konrad per fora de joc (min 3), el gol que ha obert la llauna l’ha fet el conjunt murcià. Perquè, a poc a poc ha anat estirant les línies i un xut potentíssim d’Alberto Fernández, des de fora l’àrea, s’ha convertit en el primer gol del partit (1-0, min 24).

A partir d’aquí, el Barça ha reaccionat, i Rei Manaj s’ha topat contra el pal (min 26) en l’oportunitat més clara per empatar. Una acció que ha donat ales al filial, que ha tornat a agafar les regnes del joc, a controlar la pilota i a posar en problemes el Múrcia. Tot i això, l’equip universitari ha aguantat bé en defensa i ha creat perill al contraatac, sense més èxit abans del descans.

Rei Manaj no falla

Però ràpidament han canviat les coses a la represa, després que l’àrbitre xiulés penal de Jannick a Matheus. I Rei Manaj, que aquesta temporada encara no ha fallat cap pena màxima, ha aconseguit posar l’empat des dels onze metres (1-1, min 47).

Un gol molt important, no només perquè ha tornat a neutralitzar l’electrònic sinó perquè ha canviat una mica la dinàmica, amb un Barça B que, ara sí, ha insistit en la porteria defensada per Biel Ribas. I el premi ha arribat, a través de les botes d’un Rei Manaj en estat de gràcia, després d’una gran jugada individual. El seu xut potent i sec ha acabat al fons de la xarxa per aconseguir capgirar el marcador amb el seu catorzè gol de la temporada (1-2, min 65).

Xemi força la pròrroga

Malauradament, però, els de Garcia Pimienta no han pogut mantenir aquest avantatge i, en un servei de cantonada, Xemi, des del segon pal, ha tornat a posar l’empat (2-2, min 80). Resultat que ha forçat la pròrroga, perquè malgrat els intents dels dos conjunts, especialment d’un Barça B que ha tingut a tocar el tercer amb una mitja volta de Rei Manaj (min 87), el 2-2 no s’ha mogut.

De la pròrroga... a la crueltat dels penals

Amb molt a guanyar, però també molt a perdre, els dos equips han arrencat la pròrroga amb intensitat, però ha estat Iñaki Peña el més destacat, amb dues aturades clau. El cansament, però, ha estat protagonista i el marcador no s’ha mogut. A punt ha estat de fer-ho al tram final, després d’un servei de cantonada que Rei Manaj ha colpejat amb el cap, però un defensa de l’UCAM ha salvat el gol del triomf blaugrana sobre la línia (min 118), en l’última oportunitat clara de l’enfrontament.

Així doncs, la classificació s’ha decidit als penals. I de forma cruel malgrat que Iñaki Peña ha estat sensacional, aturant fins a quatre penals d’una tanda de 18 llançaments. Finalment, l’error de Ramos Mingo i l’encert de Josete han resultat definitius (5-4) i el Barça B finalitza el seu camí cap a Segona.

LA FITXA

UCAM Múrcia, 2 (5)

Barça B, 2 (4)

UCAM Múrcia: Biel Ribas, Liberto (Pablo Espina, min 73), Viti (Romera, min 90), Charlie Dean, Josete Malagón, Rafa de Vicente, Jordi Sánchez (Aketxe, min 90), Jannick (Santi Jara, min 73), Xemi Fernández, Alberto Fernández (Javi Moreno,  min 98) i Johan.

Barça B: Iñaki Peña, Mingueza, Comas (Ramos Mingo, min 116), Mika (Balde, min 105), Hiroki (Peque, min 79), Collado, Konrad, Matheus, Roger Riera, Nico (Oriol Busquets, min 105) i Rei Manaj.

Gols: 1-0, Alberto Fernández (min 24). 1-1, Rei Manaj, de penal (min 47). 1-2, Rei Manaj (min 65). 2-2, Xemi Fernández (min 80) / PENALS: 1-0, Viti. 1-1, Collado. 1-2, Matheus. 2-2, Xemi. 2-3, Balde. 3-3, Javi Moreno. 3-4, Roger Riera. 4-4, Josean Romera. 5-4, Josete.

Àrbitre: Fernando Román Román. Groga a Rafa de Vicente, Pablo Espina, Xemi i Aketxe, de l’UCAM Múrcia, i a Rei Manaj, Matheus i Collado, del Barça B.