Garcia Pimienta: “Passi el que passi al play-off, la temporada és un èxit”

Garcia Pimienta: “Passi el que passi al play-off, la temporada és un èxit”

El tècnic del Barça B assegura que el filial, tot i la joventut dels seus jugadors, està mentalitzat per afrontar diumenge el primer partit de la fase d’ascens a Segona Divisió A contra l’UCAM Múrcia a Don Benito

El Barça B és, de moment, equip de la nova Lliga, la Primera RFEF, que començarà la propera temporada després de quedar classificat a la primera fase de la Lliga entre els tres primers tot i ser filial més jove de la història del Club. El filial, a més, ha consolidat aquesta temporada a Òscar Mingueza i Ilaix Moriba en un primer equip en el que Konrad, Iñaki Peña i Mingueza han format part habitualment de les convocatòries. Collado i Nico ja han renovat els seus contractes per seguir els propers anys vinculats al FC Barcelona i fins a sis juvenils (Ilias, Balde, José Marsà, Jaume Jardí, Gavi i Alarcón) han debutat aquesta temporada al filial sent dos d’ells, Balde i José Marsà, fixes en les convocatòries. Amb aquests arguments sobre la taula, s’entén que Francesc Xavier Garcia Pimienta, el tècnic del Barça B, tingui molt clar quin és el balanç de la campanya 2010/21: “Passi el que passi al play-off, la temporada és un èxit. Estem al play-off i hem consolidat a força joves al primer equip”. Però tant ell com els seus jugadors volen més: “El repte d’assolir l’ascens a Segona Divisió A és espectacular. És cert que som un equip jove, sense molta experiència, però hem demostrat durant la temporada que sabem competir i, per aquest motiu, puc garantir que ho donarem tot per assolir el somni de l’ascens sense renunciar, això sí, al nostre estil”.

L’UCAM Múrcia, segon classificat del Grup IV, serà el proper diumenge a Don Benito el primer rival en el camí cap al retorn a la Segona Divisió A. “És tracta d’un rival molt complicat. Ells van ser els campions de la primera fase al seu grup i s’han classificat com a segons del Grup IV. És un típic equip de Segona B, amb jugadors amb molta experiència, que està dissenyat per pujar de categoria.  Però si nosaltres estem al nostre nivell i no cometem errors, tindrem les nostres opcions de guanyar”, assegura Garcia Pimienta.

Demà viatge a Extremadura

El tècnic està molt satisfet pel moment de forma en el que arriba el Barça B als play-off. L’equip, que a la jornada 6 era penúltim en zona de descens, va reaccionar després de la victòria a casa contra el Lleida, per 2-1, i ara arriba als play off després de sumar quatre victòries consecutives i encadenar una ratxa en la que ha sumat 26 dels darrers 33 punts. El Barça B és, a més, l’equip dels 16 classificats per al play off que ha sumat més punts, 15, i ha marcat més gols, 14, en aquesta segona fase tan igualada. “Estic molt orgullós de la feina de tot l’equip. Hem anat de menys a més, com succeeix sempre en un filial. Aquest és un grup amb molta qualitat que ha demostrat que sap competir amb victòries a camps com el del Cornellà, Lleida, Espanyol B, Alcoià o Vila-real B. La victòria contra el Lleida va ser el nostre punt d’inflexió. Vam patir molt, però aquella victòria ens va fer creure amb nosaltres mateixos i ens va fer començar a guanyar fins arribar als play-off. Després del que ens va succeir la temporada passada, caient al darrer partit contra el Sabadell, crec que ens em guanyat una segona oportunitat i, veient la il·lusió amb la que els jugadors estan entrenant-se aquesta setmana, hem de ser optimistes”. Garcia Pimienta, a més, valora molt positivament la presència del capità Collado en aquest play-off. “L’any passat s’ho va perdre per lesió i el vam trobar molt a faltar. Estic convençut que si ell hagués estat a Marbella hagués canviat tot. Tenir al nostre capità amb nosaltres és un punt al nostre favor. I ell, a més, té el repte personal d’ajudar a l’equip a pujar al no haver estat la temporada passada”.

El Barça B s’entrenarà demà a Barcelona, dinarà a la Masia i per la tarda viatjarà a Sevilla per fer el darrer tram del viatge cap a Don Benito en autocar. Dissabte entrenarà a Extremadura i diumenge, a les 12.00 hores, disputarà el primer partit del play-off d’ascens a Segona A contra l’UCAM Múrcia.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut