Així serà el calendari del Barça B en la fase d’ascens a la Segona Divisió A

Així serà el calendari del Barça B en la fase d’ascens a la Segona Divisió A

La RFEF ha comunicat aquest dilluns de manera oficial els partits de la segona fase en els que el filial blaugrana s’enfrontarà a l’Alcoià, l’Eivissa i el Vila-real B

El Barça B ja coneix el calendari de la segona fase d’ascens a la Segona Divisió A després que la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ho hagi comunicat de manera oficial aquest dilluns. Així doncs, el Barça B estrenarà la segona fase davant l’Alcoià el proper dissabte a l’Estadi Johan Cruyff (18 hores, Barça TV / Barça TV+). La segona jornada, el filial blaugrana visitarà l’Eivissa (10-11 abril), mentre que tancarà la primera volta a casa davant el Vila-real B en la tercera jornada (17-18 abril). El Barça B visitarà l’Alcoià en la quarta jornada (24-25 abril), rebrà l’Eivissa al Johan Cruyff a la cinquena jornada (1-2 maig) i tancarà la segona fase visitant el Vila-real B (8-9 maig).

Un cop assolit el primer objectiu de la temporada després de classificar-se per la Primera RFEF, el filial dirigit per Garcia Pimienta somia ara en intentar assolir l’ascens a la divisió de plata. Per fer-ho, haurà de quedar entre els tres primers classificats en aquesta segona fase d’ascens. Aquestes són les tres places que classifiquen per disputar els Play-off a la Segona Divisió A.

3200x2000-CALENDARI-BB-cat

Com funciona la segona fase d’ascens a Segona A?

Els tres primers equips classificats de cada subgrup s’enfronten entre ells en una lligueta a anada i tornada. Seran sis partits, contra Alcoià, Eivissa i Vila-real B, i un total de 18 punts, sumats als que cada equip arrossega de la primera fase. Un cop disputats els sis partits, els tres primers de cada grup i el millor quart dels cinq grups d'aquesta segona fase es classificaran pels Play-off d’ascens a la Segona Divisió A.

Cal recordar que, aquesta segona fase es regirà pel coeficient i no pels punts assolits en la classificació. Això serà així perquè hi ha dos grups de la Segona B que estan formats per 11 equips i per tant, hauran disputat dos partits més que els grups que en tenen 10. Aquest és el cas del filial blaugrana que ha jugat 20 partits al finalitzar la primera fase, mentre que els del subgrup B, rivals a la segona fase del Barça B, n’han disputat 18. El coeficient surt de la divisió dels punts assolits pels partits disputats.

D’aquests 30 equips classificats per a la segona fase d’ascens, només 4 ascendiran a la Segona Divisió. La resta disputaran l’any vinent la Primera RFEF.

Així doncs, el Barça B passa a la segona fase com a quart classificat amb 34 punts i un coeficient d’1,70. A continuació, la classificació de la segona fase per coeficient:

  1. Eivissa, 40 punts; 2,22 coeficient
  2. Nàstic, 35 punts; 1,75 coeficient
  3. Alcoià, 31 punts; 1,72 coeficient
  4. BARÇA B, 34 punts; 1.70 coeficient
  5. Vila-real B, 28 punts; 1,56 coeficient
  6. Andorra, 31 punts; 1,55 coeficient

Què és la Primera RFEF?

Actualment, les divisions del futbol espanyol són les següents: Primera i Segona Divisió, que es regeixen per La Liga, i la Segona Divisió B i la Tercera Divisió, que depenen de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

A partir de la temporada vinent, la 2021/22, hi haurà: Primera i Segona Divisió, que seguiran regint-se per La Liga, i la Primera RFEF, Segona RFEF i Tercera RFEF, regides per la RFEF.

La Primera RFEF estarà formada per dos grups de 20 equips de tot el territori espanyol, i comptarà amb els 4 equips que descendeixin de la Segona Divisió aquesta temporada, i els 36 equips que han ascendit a la Primera RFEF aquest curs. Aquests 36 equips sortiran de la següent manera: Els que han ascendit directament a la primera fase – com ara el Barça B-, i que després de disputar-se la segona fase no han pogut classificar-se pels Play-off a la Segona Divisió; els equips que sí que es classifiquin pels Play-off, però quedin eliminats i no puguin ascendir a Segona; i aquells que es classifiquin per a la Primera RFEF en la segona fase de la competició – són els equips que en aquesta primera fase han quedat a la classificació entre el quart i setè lloc -.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut