Ilaix fa 18 anys:

Ilaix fa 18 anys: "Espero seguir aprenent dels millors"

El migcampista celebra la majoria d'edat participant en els entrenaments i les convocatòries del primer equip i "molt il·lusionat amb el dia a dia"

Ilaix Moriba fa 18 anys. I el jove migcampista blaugrana els celebra de la millor manera possible: en dinàmica del primer equip i entrant en convocatòries. "Per a mi és un honor poder participar amb el primer equip. Cada vegada que estic amb ells és il·lusionant, cada dia és nou. Em veig com un nen que va al pati. Intento aprendre sempre de tots ells", ha comentat.

I és que, tot i que encara no ha pogut debutar, espera que sigui el seu regal d'aniversari: "M'agradaria debutar al Camp Nou i poder marcar algun gol, si pot ser amb l'afició. Però visc el dia a dia i m'agrada que les coses flueixin. Amb treball sé que tot anirà bé. Espero ser aquí molts anys i aprendre dels millors".

A més explica que, com a migcampista, un dels seus referents és Sergio Busquets. "No tothom pot tenir la filosofia Barça. Aprendre de Sergio és increïble", comenta sobre la seva idea de joc.

Ilaix és nascut a Conakry (Guinea) i va arribar al Barça l'any 2010, amb set anys, procedent del futbol base de l’Espanyol. El Benjamí C de Cristian Catena va ser el seu primer equip, però va durar molt poc perquè va passar ràpidament al Benjamí A de Marc Serra. La seva generació és la del 2003, però ell sempre ha anat per avançat. Ha estat campió de Lliga amb el Benjamí A, l'Aleví C, l'Aleví A, l'Infantil B, l'Infantil A, el Cadet B i el Cadet A i, a més, va ser decisiu en la victòria de LaLiga Promises Internacional de 2015, disputada a Miami.

Va començar la temporada 2018/19 amb el Juvenil B, aleshores dirigit per Franc Artiga, però va passar a formar part del Juvenil A de Denis Silva. La temporada 2019/20, però, va ser la de la seva gran irrupció. Les grans actuacions amb el Juvenil A van fer que Garcia Pimienta li donés la oportunitat amb el Barça B, amb qui va jugar un total de 8 partits. De fet, va ser titular en els tres enfrontaments del play-off d’ascens a la Segona Divisió A disputats a Andalusia, l'estiu del 2020.

Ara, en la temporada 2020/21, i quan no va convocat amb el primer equip, està sent una peça clau del filial blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut