L’Estadi Johan Cruyff arriba als 50 partits

L’Estadi Johan Cruyff arriba als 50 partits

El partit d’aquest diumenge del Barça B davant el Badalona significarà el 50è partit que es disputa entre el filial blaugrana, el Barça Femení, el Juvenil A i el primer equip

L’Estadi Johan Cruyff arriba als seus primers 50 partits. La xifra es produirà aquest diumenge en el partit entre el Barça B i el Badalona (18 hores, Barça TV). El 29 d’agost del 2019 es va inaugurar l’estadi en un partit entre els juvenils del FC Barcelona i l’Ajax. Un partit que va finalitzar amb victòria de l’equip holandès per 0-2, que va precedir una cerimònia inaugural molt emotiva, amb milers d’aficionats a les graderies, els quatre capitans del Barça i la família Cruyff. 

Des d’aleshores, el Johan Cruyff ha estat la nova llar del Barça B i el Barça Femení cada cap de setmana. I la llar del Juvenil A els dies de la Youth League. L’estadi ha viscut 21 partits del Barça B – el d’aquest diumenge serà el 22è-, 22 partits del Barça Femení, 4 del Juvenil A i 2 del primer equip. 50 partits en què s’han viscut grans tardes de futbol. Victòries àmplies, partits vibrants, gols als instants finals, empats agònics i alguna derrota aïllada. L’afició també s’ho ha passat bé veient els respectius equips fins al mes de març, quan la pandèmia per la Covid-19 ho va canviar tot. I és que dels 49 partits jugats fins ara, 15 d’ells han estat a porta tancada. 

De tots aquests partits, el Barça B ha aconseguit 12 victòries, 7 empats i dues derrotes – una en partit oficial- , el Barça Femení ha registrat 22 victòries en 22 partits, el primer equip ha guanyat els dos partits amistosos que ha disputat aquesta pretemporada. El Juvenil A, per la seva banda, no ha pogut guanyar-ne cap dels quatre que ha disputat amb quatre derrotes, tres de la Youth League.

Partits per al record

A la retina quedaran per sempre dels aficionats culés les victòries del Barça B davant l’Atlético Levante (2-0) que va significar el primer triomf del filial blaugrana al Johan Cruyff, la victòria davant l’Espanyol B el curs passat (2-0), també la d’enguany tot i ser a porta tancada (2-1), el triomf davant el Sabadell (1-0) i la remuntada davant el Llagostera amb un gol d’Ilaix als instants final de partit (3-2). Un partit que va significar la classificació pels Play-off d’ascens a la Segona A i l’últim partit amb públic a les graderies del Johan abans de la pandèmia. Enguany, calen destacar les victòries davant el Nàstic, el Lleida i l’Espanyol B.

El Barça Femení també ha viscut moments de glòria al Johan Cruyff, com ara l’estrena espectacular davant el Tacón (9-1), la golejada davant l’Atlético Femení (6-1) el curs passat i també la d’aquest any (3-0), així com també la victòria agònica de Copa del Rei davant el Deportivo a la pròrroga (1-0) o les dues victòries europees davant la Juventus (2-1) i el PSV (4-1).

Moments inoblidables

Fins al moment, el Johan Cruyyf ha cantat 150 gols a favor dels diferents equips blaugranes. Quedaran per al record els gols d’Álex Collado davant l’Atlético Levante amb una jugada individual exquisida i una definició excelsa, el gol de Riqui Puig al Prat per l’escaire, el primer gol de Jorge Cuenca o la voleia espectacular de Monchu davant el Badalona. Pel que fa al Barça Femení, s’han vist gols de tots els colors sent una autèntica piconadora amb un total de 107 gols. Les dianes de Lieke Martens a l’estil Johan Cruyff, el gol olímpic de Melanie Serrano, o la celebració de Jenni Hermoso como a pitxitxi històrica han estat grans moments de celebració del Barça Femení, així com també, la celebració de la Supercopa d’Espanya i la Lliga 2019/20. 

El partit d’aquest diumenge del Barça B davant el Badalona serà el número 50. Esperem que tan aviat com sigui possible tornem a tenir l’afició a casa i celebrar moltes victòries junts.

Les 5 millors entrades

Abans de la pandèmia per la Covid-19, el Johan Cruyff tenia de mitjana un 2.200 espectadors. Les cinc millors entrades fins al mes de març han estat les següents:

Barça Femení – Tacón (9-1) 5.413 espectadors

Juvenil A – Ajax (0-2) 5.214 espectadors el dia de la inauguració

Barça Femení – Atlético de Madrid (6-1) 4.467 espectadors

Barça B – Espanyol B (2-0): 4.321 espectadors

Barça B – Sabadell (1-0) 4.092 espectadors

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut