Òscar Mingueza, una vida de culer

Òscar Mingueza, una vida de culer

El futbolista de 21 anys, a la Masia des del Benjamí B, va debutar de manera brillant amb el primer equip davant el Dinamo de Kíev

Quasi des que té memòria futbolística, Òscar Mingueza juga al FC Barcelona. A la Masia des del Benjamí B, el polivalent defensa català va signar una estrena amb llums amb el primer equip en el triomf davant el Dinamo (0-4). I ni més ni menys que a la Champions League. Una fita que tot culer de bressol anhela complir.

El Benjamí B, l’origen

Nascut el 13 de maig del 1999 a Santa Perpètua de Mogoda, Òscar Mingueza llueix, ininterrompudament, els colors blaugrana des del curs 2007/08. D’ençà que es va enfundar la samarreta del Benjamí B, la Masia l’ha vist passar per totes les categories inferiors -aleshores no existia la categoria prebenjamí-. Un recorregut de rècord. Perquè és el quart futbolista culer, juntament amb Aleñá, Samper i Martí Riverola, que ho aconsegueix.
 
Una vida sencera de barcelonista que li ha valgut per créixer. Com a persona i com a futbolista. “He madurat futbolísticament, sobretot al Barça B”, va explicar el passat 10 de maig en una entrevista a Barça TV, que va comptar amb la presència de la seva germana Ari Mingueza. Una altra de les perles de futbol formatiu barcelonista que actualment es troba a les files del Femení B, equip que capitaneja. 

Campió de la Youth League 2017/18

Abans de fer el salt al filial culer, el defensa va conquistar la UEFA Youth League amb el Juvenil A. Un dels seus millors records com a jugador blaugrana. Perquè, sens dubte, és un dels primers grans moments que tot noi de la Masia somia i imagina. I més un barcelonista des de petit, com Òscar Mingueza.
 
García Pimienta va ser el dissenyador d’aquell equip guanyador, que tenia a Mingueza com a capità. La solidesa defensiva, encarnada pel defensa català, i un joc sublim, pur estil blaugrana, van conduir al Barça a la segona Youth League de la història del Club. Mingueza, Iñaki Peña, Riqui Puig o Abel Ruiz eren alguns dels noms propis d’aquell sensacional equip que va derrotar el Chelsea per 0-3 a la final.

Capità del Barça B

El curs 2018/19 va passar a formar part del filial barcelonista. 15 partits, 11 com a titular, va ser el seu balanç al Barça B. Unes estadístiques que acreixeria el curs següent. 16 partits de Lliga i tres del play-off d'ascens s’afegirien a les botes d’aquest elegant central.
 
Així doncs, aquesta campanya 2020/21 és la tercera al filial culer. Però aquesta és diferent de les anteriors. Perquè Òscar Mingueza estrena capitania. A l’inici del curs va ser nomenat com un dels quatre capitans, juntament amb Álex Collado, Oriol Busquets i Jandro Orellana. 
 
Una responsabilitat que va lluir i protegir en l’estrena barcelonista a la lliga. Un partit on el 3 del Barça B va ocupar la posició de lateral esquerre, tot i ser dretà. Una prova de la polivalència i la seguretat d’aquest jove culer. En les quatre posicions defensives, Mingueza ofereix serenitat a l’hora de treure la pilota, i esdevé un mur infranquejable.

“Estic molt feliç per haver debutat en Champions amb el millor equipo del món; és un somni”

Òscar Mingueza

Estem davant d’un jugador que aglutina qualitats futbolístiques que, juntament amb el seu sentiment blaugrana, el converteixen en una peça de futur a tenir en compte. Una prova irrefutable és el sublim partit que va signar davant el Dinamo amb el dorsal 28. Sempre concentrant en el tall, assistent en el segon gol i amb una precisió a les passades del 93,5% (86 passades completades amb èxit de 92). Una nit rodona que treu a la palestra la vida sencera d’Òscar Mingueza com a culer.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut