Un Barça B amb una mitjana d’edat de 19,8 anys

Un Barça B amb una mitjana d’edat de 19,8 anys

Els 10 jugadors que s’han incorporat aquesta temporada del Juvenil A es sumen als 9 que ja hi havia formats a la Masia a la plantilla del filial en una aposta evident pels futbolistes de la casa

El Barça B comença la temporada oficial de la Segona Divisió B el proper diumenge, 18 d’octubre, a l’Estadi Johan Cruyff contra el Nàstic (18.00 hores). I ho farà amb una de les plantilles més joves de la història del filial, 19,8 anys de mitjana, en una aposta evident per la promoció dels jugadors formats a la Masia. Un total de 10 jugadors que la passada temporada militaven al Juvenil A (Arnau Tenas, Igor, Mika Mármol, Balde, Rosanas, Álvaro Sanz, Ilaix, Nico, Nils i Peque) s’han sumat a una plantilla del Barça B on trobem 9 jugadors més formats a la Masia: Iñaki Peña, Òscar Mingueza, Comas, Oriol Busquets, Jandro, Sarsanedas, Lucas de Vega, Konrad i Collado). Això fa que un 70% dels jugadors del Barça B siguin de la casa. A aquests 19 jugadors es podria sumar, a més, al juvenil Ilias Akhomach, que el passat dissabte va debutar al filial contra el Cornellà amb només 16 anys.

“L’equip arriba bé a l’inici de la Lliga tot i la derrota davant del Cornellà. Hem treballat molt físicament aquesta pretemporada. Ara només hem de canviar el xip i mostrar més agressivitat i intensitat si no volem pagar-ho en una categoria tan difícil com és la Segona B. Aquesta és una plantilla molt jove i si no estem mentalment al cent per cent no tindrem opcions de guanyar el partits”, explica el tècnic Garcia Pimienta per a qui s’ha de tenir paciència amb aquest grup tan jove que es troba en procés de formació. “La meva feina, amb un filial tan jove que té en la formació el seu objectiu principal, és la de fer-li veure al jugador que si fa bé les coses es beneficia el grup i ell tindrà, a nivell personal, més opcions d’arribar al primer equip. És un nou repte, però estic molt il·lusionat per què les coses sortiran bé”.

El missatge positiu de Xavier Vilajoana

El directiu Xavier Vilajoana, responsable del Barça B, considera que la presència al Barça B de 19 jugadors formats a la Masia al filial blaugrana significa que “s’ha fet molt bé la potenciació de la gent de la Masia en els darrers anys. L’ascensor funciona i s’estan donant oportunitats als joves. No hem de tenir por a donar l’oportunitat als joves quan se la guanyen al terreny de joc. Els jugadors formats a la Masia sempre aporten un valor afegit molt més gran”.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut