El Barça B debutarà a la Lliga contra el Nàstic

El Barça B debutarà a la Lliga contra el Nàstic

El filial blaugrana estrenarà la temporada 2020/21 de Segona Divisió B a l'Estadi Johan Cruyff el cap de setmana del 17/18 d'octubre contra el mateix rival de la temporada anterior

El Barça B ja coneix el calendari de la temporada 2020/21 que estarà marcada per la crisi sanitària de la COVID-19 i perquè serà la que determinarà quins equips accedeixen a la nova categoria Primera Divisió RFEF, que començarà la seva marxa la temporada 2021 / 22 i que estarà formada per dos grups de 20 equips que substituiran l'actual Segona Divisió B. El filial blaugrana, que forma part aquesta temporada del Subgrup A del Grup III, format pels 11 equips catalans, debutarà el cap de setmana del 17/18 d'octubre a casa contra el Nàstic de Tarragona, curiosament, el mateix rival amb què ja va obrir la passada temporada en el què va ser el primer partit oficial a l'Estadi Johan Cruyff i que va finalitzar amb empat (2-2). El Nàstic també va ser, dissabte passat, el primer rival de el nou Barça de Ronald Koeman en el partit disputat a l'Estadi Johan Cruyff que va finalitzar amb el resultat de 3-1 a favor dels blaugranes.

El Barça B, un cop realitzat el seu debut a casa contra el Nàstic, té el següent calendari a la primera fase: Olot (fora), Prat (casa), Andorra (fora), descans a la cinquena jornada, l'Hospitalet (fora), Lleida (casa), Llagostera (fora), Espanyol B (casa) Cornellà (fora) i Badalona (casa). La fase regular a Segona Divisió B finalitza el 28 de març de l'2021 donant pas als play-off.

Aquest és el Pla de Competició de la Segona Divisió B segons la RFEF:

La competició es desenvoluparà en tres fases, de les quals, la primera correspondrà a la competició regular, la segona abastarà tres fases específiques (Segona Fase per a Segona Divisió, Segona Fase per a Primera Divisió RFEF i Segona Fase per la Permanència a Segona Divisió RFEF) i la tercera correspon a l'Play Off d'Ascens a Segona Divisió.

La Primera Fase (A i B) es configura en un total de 18 partits en 18 jornades per als grups de 20 equips i en 20 partits en 22 jornades per als grups de 21 equips, a disputar a cada subgrup de deu o onze equips anomenats cada un d'ells A i B en cada un dels cinc grups. Els clubs participants s'enfrontaran a doble volta mitjançant el sistema de punts.

Els clubs que es classifiquin en els tres primers llocs dels deu grups accediran a la Segona Fase per a Segona Divisió, els classificats en els llocs del quart al sisè (al setè en els subgrups de 11 equips) accediran a la Segona Fase per a Primera Divisió RFEF i els classificats del setè al desè lloc (del vuitè a l’onzè en els subgrups de 11 equips) accediran a la Fase per la Permanència a Segona Divisió RFEF.

Els punts obtinguts, així com els gols, tant a favor com en contra, s'arrossegaran a la següent fase, començat cada equip la seva fase específica amb els punts i gols obtinguts en la Primera Fase. En els grups de 21 equips, que posseeixen un subgrup de 10 i un altre de 11, es calcularà el coeficient, sent aquest mateix el que es arrossegament a les fases específiques.

Tres segones fases

A continuació hi haurà tres Segones Fases específiques. En la Segona Fase per Segona Divisió (C) participaran els clubs classificats en els tres primers llocs de cada subgrup al llarg de sis jornades. Els equips que van participar en el subgrup A s'enfrontaran, a doble volta, als que van participar en el subgrup B no podent, en cap cas, enfrontar-se als equips que van participar en el seu mateix subgrup de la Fase Regular. Els tres primers clubs classificats en cada grup, a més del quart amb millor coeficient d'entre els cinc grups, participaran en el Play Off d'Ascens a Segona Divisió A i els clubs restants, no classificats per a la Fase Final d'Ascens, participaran en la nova Primera Divisió RFEF a la temporada 2021/2022.

D'altra banda, en la Segona Fase per a Primera Divisió RFEF (D) participaran els clubs classificats en els llocs del quart al sisè de cada subgrup de 10 clubs i els classificats en els llocs del quart al setè dels subgrups d’onze clubs al llarg de vuit jornades. Els equips que van participar en el subgrup A s'enfrontaran, a doble volta, als que van participar en el subgrup B no podent, en cap cas, enfrontar-se als equips que van participar en el seu mateix subgrup de la Fase Regular. Els dos primers clubs classificats de cada un dels grups pujaran a la Primera Divisió RFEF, mentre els clubs restants, que no van obtenir l'ascens, participaran en la Segona Divisió RFEF a la temporada 2021/2022.

Finalment, a la Segona Fase per la permanència (I) participaran els clubs classificats de la setena a l'últim lloc de cada subgrup de 10 equips i els classificats del vuitè a l'últim lloc dels subgrups de 11 equips. Els equips que van participar en el subgrup A s'enfrontaran, a doble volta, als que van participar en el subgrup B no podent, en cap cas, enfrontar-se als equips que van participar en el seu mateix subgrup de la Fase Regular. Es configura, per tant, en un total de 8 jornades.

Els classificats en els llocs del quart al vuitè (16è al 20è grups de 10 i 17è al 21è) de cada grup, a més del classificat en el tercer lloc (15è grups de 10 i 16è grups de 11) amb pitjor coeficient d'entre tots els grups, baixaran a la Tercera Divisió RFEF.

La tercera fase seran els Play Off d'Ascens a Segona Divisió A (F), que es desenvoluparà mitjançant el sistema d'eliminatòries, a partit únic. Hi participaran 16 clubs, és a dir, els tres primers classificats, a més del quart amb millor coeficient d'entre els cinc grups, que van disputar la Fase d'Ascens per a Segona Divisió (C).

Es desenvoluparà en una seu única designada per la RFEF, en format de concentració, i constarà de dues eliminatòries en les que els partits es determinaran mitjançant sorteig, enfrontant als que han obtingut millor classificació contra els que l'han obtingut pitjor evitant, fins on possible sigui, que s'enfrontin dos equips que haguessin pertangut a el mateix grup. En cas d'empat en la pròrroga, serà equip guanyador aquell que tingués millor classificació en la segona fase. Només podrà haver tanda de penals entre equips que van tenir igual lloc classificatori. Els quatre clubs vencedors de la segona eliminatòria pujaran a Segona Divisió i els altres quedaran adscrits a la nova Primera Divisió RFEF a la temporada que 2021/2022.

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut