Iñaki Peña, l’aturapenals

Iñaki Peña, l’aturapenals

El jove porter blaugrana, de 21 anys, va ser decisiu en la tanda de penals davant el Badajoz amb la seva aturada al primer penal i ja en porta cinc aturats amb el Barça B

Finalitza el partit contra el Badajoz i els jugadors del Barça B es dirigeixen a la zona de la seva banqueta. Formen una rotllana al voltant del seu entrenador, Garcia Pimienta, i és allà on decideixen qui són els cinc jugadors que llençaran els penals del filial blaugrana. Tots els jugadors s’hidraten bé i comencen a desitjar-se sort per agafar la confiança que necessiten en un moment tan delicat com aquest. Tots? No. Un d’ells està sol, a pocs metres del grup, mirant el seu telèfon mòbil. Es tracta d’Iñaki Peña. El porter blaugrana, com si fos un estudiant de Batxillerat minuts abans d’entrar a l’examen de selectivitat, va repassant un a un com tiren els penals els jugadors del Badajoz. Va ser cosa d’uns minuts. Suficients. Ho tenia tot clar. Va tancar el mòbil, li va donar a l’encarregat de material de l’equip, i es va incorporar a la darrera xerrada del seu entrenador. I va ser allà quan Garcia Pimienta li va acabar de donar el grau de confiança que necessitava davant dels seus companys: “Tirem-los molt bé perquè segur que l’Iñaki n’atura algun”. I així va ser. Iñaki Peña, l’aturapenals blaugrana, va aturar el primer llançament de Morgado.

“Vaig tenir la sort d’aturar el primer xut i això ens va donar un cert avantatge durant tota la tanda de penals. Després he de dir que els meus companys van estar increïbles. No es fàcil marcar els cinc llançaments en una tanda amb tanta pressió”, ha explicat aquest divendres el porter blaugrana als mitjans del Club. Iñaki Peña ha confessat que sense el treball de tot el cos tècnic hagués estat impossible detenir el primer llançament. “El cos tècnic, encapçalat per l’entrenador de porters, Carles Busquets, ens passa imatges amb tota la informació de com acostumen a llançar els penals els jugadors rivals. Això és el que mirava al meu telèfon mòbil moments abans de la tanda de penals. Ho has de fer amb el cap ben fred. Sense nervis. En aquest cas teníem el precedent de com els havien llançat a la darrera tanda de penals contra l’Atlètic de Madrid ‘B’. Ho vaig mirar sol ja que l’entrenador de porter no va poder estar al partit per un problema familiar. Però sense la seva ajuda no hagués estat possible”, comenta feliç Iñaki Peña.

I és que Iñaki Peña, que va arribar a la Masia l’any 2012, és un valor segur als penals. Des que està al Barça B ha aturat quatre dels set penals que li han llançat a la Lliga més el que va aturar aquest dijous a la tanda de penals. La temporada passada, la 2018/19, va aturar els llançaments de Javi Zarzo (Ontinyent), Dani Martínez (Ebro) i Carlos Albarrán (Badalona). Aquesta temporada, la 2019/20, va encertar amb el penal de Brian Pallarés (Oriola). A la Lliga han estat tres llançaments davant dels que no va poder fer res. La temporada 2018/19 va rebre gol de Xavi Quintillà (Vila-real B) i Pere Martínez (Cornellà) i aquesta temporada 2019/20 li va marcar Sergio Cortés del Llagostera. “Aturar un penal, i que, a més, sigui decisiu, et dona molta confiança, però això no vol dir que els aturis sempre”, afegeix Iñaki Peña.

Els sis penals aturats a Lleó

La màgica relació d’Iñaki Peña amb els penals vestint la samarreta blaugrana va començar a Lleó quan tenia 14 anys. L’Infantil A del Barça, entrenat aleshores per Denis Silva, va disputar la XII Edició del Torneig Infantil Regne de Lleó i Iñaki Peña es va erigir en l’heroi de la final disputada contra l’Atlètic de Madrid dels germans Obama. El porter blaugrana no només va aturar sis dels nou penals que li van llançar sinó que va marcar el gol decisiu. Mingueza i Monchu, que van disputar el partit davant el Badajoz, al Nuevo Mirador d’Algesires, també van disputar aquell torneig. “Recordo que aquell dia, després de parar els sis penals, fins i tot vaig sortir a les notícies. La vaig liar ben grossa”, explica un somrient Iñaki Peña.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut