Acord per a la renovació del contracte de Garcia Pimienta

Acord per a la renovació del contracte de Garcia Pimienta

El tècnic del Barça B continuarà a la banqueta del filial fins el 30 de juny del 2021 ampliable una segona temporada

El FC Barcelona i Francesc Xavier Garcia Pimienta han arribat a un acord per a la renovació del contracte de l’entrenador del Barça B, així com del seu cos tècnic, fins el 30 de juny del 2021 ampliable una temporada més. L’acte de signatura, amb la presència del directiu responsable Xavier Vilajoana, tindrà lloc durant els propers dies.

Francesc Xavier Garcia Pimienta va néixer el 3 d’agost de 1974 a Barcelona. Al 1986 va començar jugant a les categories inferiors del FC Barcelona fins arribar al Barça B, on va formar part de la Quinta del Mini amb jugadors com De la Peña, Celades, Quique Álvarez, Roger, Juan Carlos Moreno o Toni Velamazán. Va esclatar a la temporada 95/96, en la qual va marcar 8 gols en 35 partits i va debutar amb el primer equip, el 26 de maig de 1996, en partit de lliga contra el Deportivo. Des de l’any 2001, ha estat entrenant a les categories inferiors del FC Barcelona, passant del Cadet A fins al Barça B.

Campió de la UEFA Youth League

Després de dirigir a diversos equips a la Masia, Garcia Pimienta va estar dues campanyes sent el segon entrenador del Barça B (del 2015 al 2017). A inicis de la temporada 2017-18, va passar a entrenar el Juvenil B, i poc després, al Juvenil A. Precisament amb el Juvenil va aconseguir proclamar-se campió de Lliga i també de la UEFA Youth League a Nyon, guanyant un doblet. Posteriorment, va fer-se càrrec del Barça B a les acaballes de la temporada 2017/18, després de la destitució de Gerard López com a entrenador del filial blaugrana. 

El Barça B, ja a les seves ordres, va finalitzar en vuitena posició la temporada 2018/19 amb un equip molt jove, amb la base dels campions de la Youth League, que aquesta temporada 2019/20 ha esclatat classificant-se, com a segon, per al play off d’ascens on s’enfrontarà el proper diumenge 19 de juliol contra el Valladolid Promesas a la primera eliminatòria que es disputarà a l’Estadi Ciudad de Màlaga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut