La maduresa golejadora de Monchu

La maduresa golejadora de Monchu

El migcampista balear és, amb 8 dianes, el màxim golejador del Barça B després de disputar-se les primeres 28 jornades de Lliga gràcies a la seva efectivitat a pilota aturada i a la seva major presència a prop de l'àrea rival

El gol està molt repartit aquesta temporada al Barça B. Un total de 15 jugadors han ajudat a que el filial blaugrana de Garcia Pimienta sumi ja 40 gols en els 28 primers partits de Lliga. Una mitjana de 1,4 gols per partit a la què ha contribuït de manera directa el màxim golejador de l'equip: Monchu. El migcampista balear, segon capità de l'equip, és, amb vuit dianes, el pitxitxi del Barça B en una temporada en què ha aconseguit la seva màxima maduresa golejadora. La seva mitjana és de 0,31 gols per partit després de disputar 2.307 minuts en els 26 partits en què ha participat (es va perdre dos per sanció). És a dir, Monchu marca un gol cada 288 minuts.

La clau del rendiment golejador de Monchu està en el grau de maduresa que ha assolit en el seu joc aquesta temporada

Garcia Pimienta

"La clau del rendiment golejador de Monchu està en el grau de maduresa que ha assolit en el seu joc aquesta temporada. És el jugador que més minuts ha disputat, és un especialista a pilota aturada i, a més, se sent còmode jugant en una posició més avançada, sobretot a l'Estadi Johan Cruyff, respecte a la temporada passada", explica el seu tècnic García Pimienta. Monchu ha marcat tres gols de penal (Cornellà, Castelló i Ejea) i un de falta directa (Vila-real B). Dels altres quatre gols anotats, dos han estat amb la cama dreta (Sabadell i Badalona) i dos de cap (Oriola i Llagostera). La temporada passada 2018/19, Monchu va anotar dos gols. El primer de falta directa al camp de el Vila-real B i el segon al camp de l'Ebro després d'una extraordinària jugada col·lectiva de tot l'equip.

"Aquesta temporada he crescut molt com a jugador. La temporada passada, la primera de tot el bloc campió de la UEFA Youth League a Segona B, ens va donar molta experiència. Una veterania que ens està servint de molt aquest any. Ara tot el grup, no només jo, és més madur. Ja ens hem adaptat a la categoria. I aquesta maduresa, en el meu cas, es tradueix en gols gràcies al fet que l'entrenador em concedeix més llibertat per aprofitar el meu xut des de lluny. García Pimienta em demana que quan estigui jugant d'interior arribi a l'àrea des de la segona línia i, amb l'ajuda dels meus companys, ho estic fent amb encert", explica Monchu.

Aquesta temporada he crescut molt com a jugador, ens hem adaptat tots millor a la categoria i marco més gols per la llibertat que em concedeix Garcia Pimienta

Monchu

El migcampista més golejador des d'Aleñá

El Barça B no tenia un migcampista tan golejador des de la temporada 2017/18 quan Carles Aleñá, ara cedit al Betis, va anotar 11 gols amb una mitjana de 0,29 dianes per partit a l'exigent Segona Divisió A. Més enrere, si analitzem les últimes temporades de Barça B, ja tots els màxims golejadors de la temporada són davanters. Carles Pérez va tancar la temporada 2018/19 com a pitxitxi de l'equip amb 9 gols. Marc Cardona i Dani Romera van anotar 15 gols cadascun en la temporada 2016/17 i Perea va signar 11 gols en la 2015/16. Si encara ens anem més enrere en el temps, ens trobem amb els 11 i 8 gols de Dongou a Segona Divisió A en les temporades 2014/15 i 2013/14, respectivament, i amb els 18 i 9 gols de Gerard Deulofeu, també en segona Divisió A, en les temporades 2012/13 i 2011-12, respectivament. Encara que l'última gran temporada d'un golejador al Barça B va ser la de Jonathan Soriano a Segona Divisió A, amb 32 dianes, quan el filial blaugrana, que dirigia llavors Luis Enrique, va finalitzar en tercera posició per darrere del Betis i del Rayo Vallecano amb una generació en la qual també figuraven a la plantilla jugadors com Sergi Roberto, Bartra, Muniesa, Nolito, Tello, Thiago o Rafinha. Queden 10 jornades de Lliga i Monchu, si es reprèn la competició, està en condicions, com a mínim, d'igualar els 11 gols de Aleñá en la temporada 2017/18.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut