Barça B – Llagostera: Llicència per somiar (3-2)

En una gran exhibició de talent, els de Garcia Pimienta assalten la segona posició del grup 3 de la Segona B amb gols de Monchu, Cuenca i Ilaix, i se situen només a un punt del líder

El Barça B no para de créixer. El filial blaugrana ha tornat a sumar els tres punts a l’Estadi Johan Cruyff, i ho ha fet contra el Llagostera (3-2), amb un gran partit de futbol que ha dominat pràcticament en tot moment. I és que, tot i complicar-se en el segon temps, l'equip barcelonista ha pogut acabar traient el partit amb una molt bona nota. Una victòria clau que permet als de Garcia Pimienta consolidar les posicions de play-off i situar-se en la segona posició de la taula. Els gols de Monchu, Cuenca i Ilaix, aquest últim a quatre minuts del final, fan que els blaugrana sumin 49 punts, els mateixos que el Sabadell i el Cornellà, i un menys que el líder, un Castelló que ha perdut i que cada cop nota més la presència d’un Barça B que es troba en un gran estat de forma.

Ho ha demostrat aquest diumenge a casa, després d’un partit amb clar color local. De fet, les coses s’han posat de cara molt ràpidament amb un gol matiner de Monchu (1-0, min 2), que ha estat el premi al gran inici blaugrana: centrada d’Akieme i cop de cap del capità, màxim golejador de l’equip amb vuit gols, que ha donat el tret de sortida a un Barça que ha activat el ‘mode piconadora’.

El Llagostera aconsegueix remuntar

Però, malgrat les nombroses ocasions del filial, amb protagonisme per a Collado, Riqui Puig, Gerard, Chumi o Guillem Jaime, el Barça B no ha tingut sort de cara a porteria i ho ha acabat pagant ja ben entrada la segona meitat.

Perquè el Llagostera, que havia comptat només amb una oportunitat clara que havia salvat Iñaki Peña just abans del descans, ha aconseguit capgirar el marcador. Primer ha fet l’empat, que ha arribat a través d’un penal transformat per Sergio Cortés (1-1, min 65) i que ha fet molt mal al Barça B. Nou minuts després, un xut amb rosca de Magallán enganxat al pal s’ha colat al fons de la xarxa per posar l’1-2 (min 74).

Reacció contundent blaugrana

Però el Barça B no volia deixar escapar un partit en què havia exhibit un gran joc i ha aconseguit reaccionar al cop dur. Els de Garcia Pimienta han decantat la balança un altre cop i han buscat la porteria de Marcos. Cuenca l’ha trobat, a la sortida d’un córner, amb una rematada al primer toc que ha tornat a posar les taules en l’electrònic (2-2, min 82). Però l’èxtasi ha arribat menys de cinc minuts després, amb una brutal rematada de primeres d’Ilaix, després d’una bona centrada de Chumi, que ha significat el gol del triomf (3-2, min 86).

Eufòria desfermada, i justificada. Perquè el Barça B es consolida a la part alta de la classificació com un dels equips candidats al títol i a l’ascens. El proper repte no serà fàcil, ja que la visita a la Nova Creu Alta de Sabadell posarà a prova dos equips empatats a 49 punts i que lluiten per un mateix objectiu.

LA FITXA

FC BARCELONA B, 3
UE LLAGOSTERA, 2

Barça B: Iñaki Peña, Guillem Jaime, Chumi, Cuenca, Akieme, Monchu, Jandro Orellana (Ilaix, min 66), Riqui Puig, Álex Collado, Rei Manaj (Nils Mortimer, min 82) i Gerard (Reis, min 93).

Llagostera: Marcos, Aimar, Gil Muntadas, Sergio Cortés, Maynau, Crespo, David G., Diego G., Magallán, Nahuel (Erik, min 85) i Dieste (Sascha, min 78).

Gols: 1-0, Monchu (min 2); 1-1, Sergio Cortés, de penal (min 65); 1-2, Magallán (min 74); 2-2, Cuenca (min 82)- 3-2, Ilaix (min 86).

Àrbitre: Alejandro Patiño Álvarez. Groga per als locals Rei Manaj, Collado, Chumi i Ilaix, i per als visitants Magallán, Aimar i David Garcia.

Assistència: 3.039 espectadors a l’Estadi Johan Cruyff.