Atlètic Llevant - Barça B: Reacció d'or (1-2)

El filial blaugrana es retroba amb el triomf després d’una remuntada que li permet seguir a la zona alta de la classificació

El Barça B s’ha pogut refer de la derrota per la mínima el cap de setmana passat a l’Estadi Johan Cruyff contra el Vila-real B (2-3). Els de Garcia Pimienta han sabut remar a contracorrent i capgirar un marcador en contra per emportar-se tres punts importants a casa. Collado i Saverio han estat els autors dels gols.

L’Atlètic Llevant, que acumulava tres jornades sense perdre, ha infligit una pressió alta que ha dificultat la sortida de pilota blaugrana. Tot i així, els de Garcia Pimienta no s’han arronsat i s’han mantingut fidels a la seva manera de jugar i amb una bona mobilitat de l’esfèrica han aconseguit superar les línies en moltes ocasions. A partir del mig del camp tocava tenir paciència davant un rival que acumulava molts jugadors prop de l’àrea i que tancava bé els espais. El primer avís de l’enfrontament ha estat dels locals, amb una rematada de cap fluixa que Iñaki Peña ha blocat sense dificultats. El Barça B s’ha acostat a l’àrea a base de córners, però no ha arribat a inquietar la porteria valenciana.

Acció i reacció

El primer xut dels culers ha arribat en el minut 20, en un intent de Collado des de la frontal ben rebutjat pel porter Cárdenas. Del possible 0-1 s’ha passat a l’1-0. Giorgi ha recollit una pilota morta dins l’àrea i ha engaltat una rosca al pal llarg impossible per a Peña. El filial blaugrana ha encaixat bé la diana del Llevant i la seva reacció ha estat immillorable. Collado, en una acció calcada a la del minut 20, ha sorprès Cárdenas des de fora l’àrea per empatar cinc minuts després. El 33 el Barça B ha capgirat l’electrònic en una jugada de córner embolicada dins l’àrea local. Fins a tres rematades han fet falta per marcar: Araujo, Manaj i, finalment, Saverio, que ha firmat el segon gol per donar avantatge als culers al descans.

La segona meitat ha començat amb un ritme més baix i sense un dominador destacat. La més clara del Barça B l’ha protagonitzat Akieme, que ha arribat a l’àrea com una moto, però la seva rematada l’ha desviat el porter local. L’Atlètic Llevant, amb el temps i el marcador en contra, ha buscat l’empat amb insistència però sense èxit. Giorgi és qui més s’hi ha acostat, amb un xut que ha sortit fregant el pal esquerre de la porteria de Peña. Per part blaugrana, de nou Akieme ha estat a punt de sentenciar l’enfrontament, però Cárdenas ha enviat a córner el cacau del lateral. El cansament ha anat fent efecte als dos equips, amb imprecisions i interrupcions en els minuts finals, fet que els homes de Garcia Pimienta han sabut gestionar per poder certificar el triomf.

El filial blaugrana es manté en zona de play-off d’ascens una setmana més i la propera jornada rebrà la visita de l’Hèrcules d’Alacant.

FITXA DEL PARTIT

Atlètic Llevant, 1
Barça B, 2

Atlètic Llevant: Cárdenas, Costa, Joan (Ontiveros, min 81), Arturo (Blesa, min 64), Soberón, Giorgi, Ferni, Eliseo, Bernal, Toni Herrero, Edgar (Cantero, min 57).

Barça B: Iñaki Peña, Guillem, Riqui Puig (Jandro, min 76), Álex Collado, Monchu, Saverio (Gerard, min 85), Araujo, Akieme, Reis, Chumi (Cuenca, min 89), Manaj.

Gols: 1-0, Giorgi (min 24); 1-1, Collado (min 29); 1-2, Saverio (min 33).

Àrbitre: Alejandro Sánchez Alba. Ha amonestat amb targeta groga els locals Cantero i Costa i el blaugrana Akieme.