Barça B – Hèrcules CF: Superats al contraatac (0-2)

Els de Garcia Pimienta s’han vist superats per un gran rival i s’acomiaden dels play-off

El Barça B ha sortit derrotat del Miniestadi davant un gran rival que ha demostrat per què és el segon classificat (0-2). Els culers ho han intentat fins al final, però dos gols pràcticament consecutius en el primer temps han posat molt costa amunt el duel. Els blaugranes, per tant, no podran optar per una plaça de play-off en l’última jornada de Lliga. El Barça B no ha pogut acomiadar amb una victòria el Miniestadi que, 36 anys després, deixarà de ser el feu del filial blaugrana. A partir de la temporada vinent es jugarà a l’Estadi Johan Cruyff.

Domini sense premi

El primer avís del duel ha estat dels culers. I ha estat a pilota aturada: Collado ha penjat una falta lateral que Cuenca ha pogut rematar sense oposició (min 5). El conjunt visitant, però, ha tingut rèplica: Alfaro ha interceptat una passada de Cuenca i el mateix davanter ha executat el contraatac que ha finalitzat amb un xut centrat, sense problemes per a Iñaki Peña.

El matx ha adoptat el guió habitual en els partits del filial blaugrana. El conjunt de Garcia Pimienta tenia el domini de la pilota i l’equip rival esperava la seva ocasió per sortir al contraatac. En aquest context, el primer a colpejar ha estat l’Hèrcules. En una ràpida transició ofensiva, el lateral alacantí s’ha incorporat per la banda dreta i ha creuat un gran xut impossible per al porter barcelonista (0-1, min 17).

Gerro d’aigua freda per als culers, ja que, dos minuts després, a la sortida d’un córner, Adrián ha fet el segon gol per als seus (0-2, min 19). En els minuts posteriors al segon gol, el Barça B ha assetjat la porteria rival. Però han estat dos xuts llunyans –Carles Pérez i Oriol Busquets–, les ocasions més perilloses de l'equip local abans del descans.

Iñaki Peña sosté el Barça B

A la represa, l’Hèrcules ha tornat a fer gala de la seva millor arma, el contraatac. Però ha aparegut la figura d’Iñaki Peña, que està fent una temporada brillant. El porter blaugrana ha negat el gol primer a Chechu en un u contra u i en el refús ha evitat la diana de Carlos. Peña ha tornat a aparèixer instants després en aturar, a boca de canó, un xut del davanter rival (min 56).

Minuts complicats per al filial del Barça, que ha avançat línies per buscar el gol però que, de retruc, ha patit molt al contraatac. En el minut 65, Benja ha encarat de nou Iñaki Peña, però entre el porter i Chumi han evitat la sentència del conjunt visitant.

Ha tingut Gabriel Novaes l’oportunitat d’escurçar distàncies en el marcador. I és que el davanter brasiler s’ha quedat sol davant Falcón, però el porter ha guanyat la partida al davanter brasiler (min 71).

L’Hèrcules ha gestionat bé els últims minuts i ha evitat una possible reacció dels de Garcia Pimienta que han insistit, però, sense premi. Amb aquest resultat, les aspiracions d’entrar al play-off s’esgoten, però no tapen una gran temporada del filial barcelonista. El Barça B tancarà la temporada la setmana vinent al camp del Castelló.

Barça B, 0
Hèrcules CF, 2

Barça B: Iñaki Peña, Wague, Chumi (McGuane, min 82), Cuenca, Miranda, O. Busquets, Carles Pérez, Jandro (Kike Saverio, min 46), Gabriel (Guillem, min 76), Monchu i Collado.

Hèrcules CF: Falcón, Juanjo Nieto, Adrián (Nani, min 77), Pablo Íñiguez, Samuel, Fran Miranda, Chechu (Juli, min 55), Diego Benito, Benja, Carlos Martínez i Alfaro (Pol Roigé, min 44).

Gols: 0-1, Juanjo Nieto (min 18); 0-2, Adrián (min 19).

Àrbitre: Sebastián Ripoll Solano. Groga per a Chumi (min 31) i per als visitants Fran Miranda (min 6) i Diego Benito (min 60).

Assistència: 775 espectadors al Miniestadi.