Olot – Barça B: S’escapa el triomf al darrer instant (1-1)

El filial blaugrana es queda sense victòria en l’últim sospir en un partit en què ha marcat primer, gràcies a una diana de Merveil

El Barça B deixa escapar dos punts en la seva visita a Olot (1-1). Tot i anar per davant en el marcador i amb un jugador més al terreny de joc, els de Raul Garrido han empatat un duel que semblava guanyat amb una diana de Carles Mas al darrer minut. Per part blaugrana, Merveil s’ha estrenat com a golejador.

Xoc d’estils a Olot

El matx ha començat amb un ritme frenètic. L’Olot, apostant per un futbol molt directe, ha tingut una ocasió claríssima només saltar al terreny de joc. Afortunadament per al filial blaugrana, Jokin Ezkieta ha estat molt encertat i ha esvaït el perill.

Però el Barça, a través de la possessió, ha aturat l’empenta de l’equip de la Garrotxa. Ha aparegut sobretot la figura de Riqui Puig i, amb ell, el Barça B s’ha assentat a camp rival. Tot i així, els de Garcia Pimienta han tingut dificultats per provar el porter local o per filtrar la passada final. La millor ocasió per als blaugrana, de fet, ha arribat després de la sortida d’un córner, quan Araujo ha fet lluir Xavi Ginard.

L’Olot, a embranzides, ha tornat a posar a prova Jokin Ezkieta, novament a la sortida d’un servei de córner, però el porter navarrès ha resolt bé la papereta. Així doncs, amb igualtat d’ocasions, s'ha arribat al descans

La segona meitat ha estat un monòleg culer. Ara sí, sumant cada cop ocasions més clares. Primer Carles Pérez, que lamentablement s'ha lesionat en la jugada posterior, amb un xut potent des de fora de l’àrea que ha refusat el porter local. Cinc minuts després, ha deixat una pilota de gol a Abel Ruiz que, sol davant el porter, no ha impactat bé la pilota.

I a la tercera ha anat la vençuda. Aquest cop sí, una bona jugada d’Abel Ruiz per banda dreta, ha assistit Merveil perquè amb la seva cama dreta fes el seu primer gol com a blaugrana (0-1, min 65).

Reacció visitant al temps afegit

Les coses s'han posat més de cara quan Guzmán ha estat expulsat per una entrada dura sobre Riqui Puig. Però quan més control necessitava el Barça, el partit s’ha obert amb un Olot bolcat a l’àrea blaugrana per intentar l’empat. Així, no ha sentenciat el Barça i ho ha pagat car en pràcticament l’última acció del partit. Una errada desafortunada de Jokin Ezkieta, que ha completat un partit excel·lent, ha permès el central Carles Mas enviar la pilota al fons de la xarxa (1-1, min 90).

Ara, després d'aquest empat, els culers viatgen diumenge vinent a Mallorca per jugar contra l’Atlético Baleares en el duel corresponen a la jornada 26.

Fitxa del partit

Olot, 1
Barça B, 1

Olot: Ginard, Carles Mas, Jordi Masó, Blázquez, Héctor, Marc Mas, Guzmán, Pedro (Marc Cosme, min 80), Alfredo (Pep Chavarría, 85), Alan Baró i Xumetra.

Barça B: Jokin Ezkieta, Guillem, Araujo, Mingueza, Miranda, O .Busquets, Carles Pérez (McGuane, min 61), Riqui Puig (Kike Saverio, min 80), Abel Ruiz, Monchu i Merveil.

Gols: 0-1, Merveil (min 65); 1-1, Carles Mas (min 90)

Àrbitre: Eiriz Mata. Ha amonestat el local Blàzquez (min 11) i el visitant Riqui Puig (min 75). A més, ha ensenyat vermella directe a Guzmán (min 70).