FC Barcelona Lassa - Catgas Energia Santa Coloma: Campions de la Copa Catalunya! (3-1)

Els blaugrana sumen la 9a Copa Catalunya i la 5a consecutiva després d'un triomf molt treballat, on les dianes de Rivillos, Dyego i Adolfo han acabat donant la victòria als culers, que han hagut de remuntar el gol inicial de Ximbinha

El primer títol oficial de la temporada ja és aquí. El FC Barcelona Lassa ha superat el Catgas Energia Santa Coloma (3-1) a la final més esperada de la Copa Catalunya, gràcies als gols de Rivillos, Dyego i Adolfo, que han capgirat la diana inicial de Ximbinha. Amb aquest nou títol, els blaugrana ja sumen un total de nou Copes Catalunya, cinc de manera consecutiva.

Contratemps inicial

Un gol matiner de Ximbinha ha donat el tret inicial a la gran final. El brasiler ha avançat el Catgas Energia abans dels dos minuts de joc (0-1) i ha obligat els blaugrana a reaccionar ràpidament. Els culers han començat a arribar a la porteria rival, però sense encert davant l'exblaugrana Cristian. Als vuit minuts de joc, Juan Carlos ha estat expulsat per doble groga després d'una dura entrada sobre Rivillos, i ha estat el mateix jugador madrileny qui, un minut després, aprofitant la inferioritat numèrica momentània del Santa Coloma, ha empatat el partit (1-1, minut 9).

A partir d'aquí, els barcelonistes han seguit dominant el joc, fent-se cada cop més protagonistes del duel. Ha estat Dyego qui, als 13 minuts, ha capgirat el marcador amb un golàs: arrencant des de l'esquerra cap a dins i amb la cama dreta, ha creuat la pilota ajustada al pal (2-1). A partir d'aquí, tots dos equips han disposat de clares ocasions, amb dos llançaments de doble penal inclosos, però han fallat tots dos: Ximbinha l'ha enviat al travesser i Dyego fora, després que els àrbitres el fessin repetir (el primer sí que havia entrat). El matx ha arribat al descans amb victòria blaugrana per la mínima i amb tot per decidir a la segona part.

La segona meitat s'ha iniciat amb molta igualtat entre tots dos conjunts, sense cap dels dos tenint oportunitats clares de gol. A poc a poc, les arribades a l'àrea han començat a arribar, però Paco Sedano i Cristian han estat providencials aturant les embranzides atacants. Ferrao, Lozano o Esquerdinha ho han intentat per al Barça Lassa, però sense fortuna de cara a gol.

La sentència, sobre la botzina

Les ocasions continuaven arribant, però sense cap equip capaç d'aconseguir moure el marcador. Els d'Andreu Plaza, però, han sabut competir a la perfecció, fent valer el seu avantatge en el marcador i obligant el Catgas Energia a utilitzar el porter jugador als darrers minuts de joc. Això ho ha aprofitat Adolfo, qui, al darrer minut de partit, ha aconseguit anotar a porteria buida per certificar la victòria (3-1, minut 40).

Amb aquest nou títol, el Barça suma ja 9 Copes Catalunya, 5 de manera consecutiva

Finalment, victòria blaugrana per 3-1 i novena Copa Catalunya culer. Els d'Andreu Plaza aconsegueixen així el primer títol oficial de la temporada amb un trofeu que han guanyat per cinquena vegada consecutiva. Ara, el Barça Lassa tindrà el seu proper compromís el 16 de setembre (18.30h) davant el Ribera Navarra, en la primera jornada de Lliga.