Barça - Cartagena: Partidàs coral per refermar el liderat (8-1)

Els de Jesús Velasco segueixen sumant de tres en tres a la lliga i superen un test d’altura amb nota i solvència

Era el duel més trepidant de la jornada, en un partit de la part alta entre el Barça, amb 28 punts, i el Cartagena, amb 25. I els de Jesús Velasco, conscients que no podien fallar, han aconseguit un triomf contundent i molt important per continuar sent els amos del liderat de la lliga. Un hat-trick de Sergio González en un minut, el doblet de Catela i els gols d’Ortiz, Matheus i Dyego permeten al Barça ampliar fins a quatre la diferència amb el segon, ara el Palma després que aquest migdia hagi guanyat el Betis. I això quan només queden dues jornades per al final de la primera volta, amb el desplaçament a la pista del Manzanares i la visita de l’Inter al Palau.

Protagonistes des de l’inici

Malgrat les absències per lesió de Pito, Ferrao i Antonio, la pressió plantejada per Jesús Velasco ha obligat el Jimbee Cartagena a fer un pas enrere. Des d’un primer moment, el gol s’ha passejat per la porteria rival, però un espectacular Raúl Jerez ha salvat les ocasions de Lozano (min 1), Matheus (6), André Coelho (min 7), Dyego (min 7) i fins i tot de Miquel Feixas (min 7), que també ho ha intentat amb un xut llunyà. Amb l’ajuda del cos, dels punys o dels peus, el porter visitant ha estat un mur molt difícil de batre. Igual que Feixas, que ha aparegut quan ha estat necessari davant d’un Cartagena que ha intentat aprofitar les seves ocasions a la contra o en recuperacions.

Amb tantes oportunitats, però, el gol no ha pogut esperar més i el 0-0, finalment, l’ha trencat Catela, després d’una assistència de Marcenio, quan ha pogut enderrocar la resistència (1-0, min 12). El Barça no s’ha aturat aquí perquè, sense gaire temps per respirar, Ortiz ha ampliat diferències amb un toc subtil després de rebre una passada de Sergio González (2-0, min 14). Dues accions contundents que han enfonsat la moral del Cartagena.

Completen la golejada

Malgrat el monòleg local, els de Duda han aguantat fins al descans. Però no han pogut fer res a la represa, en un guió que s’ha mantingut en els primers minuts. Aquest cop, el que ha pogut fer moure l’electrònic ha estat Matheus, amb un xut ras i col·locat que ha acabat al fons de la xarxa (3-0, min 24).

A partir d’aquí, el Cartagena ha intentat reaccionar, i ha pressionat la porteria de Feixas. Mellado, de fet, ha tingut l’ocasió més clara, amb una rematada a porta buida que no ha arribat a bon port (min 30), però el gol visitant no ha arribat i el triomf blaugrana no s’ha escapat.

Menys encara amb un hat-trick rapidíssim de Sergio González en un minut, que ha acabat de sentenciar el partit, si no ho estava ja (6-0, min 35). Primer en una centrada-xut (4-0), després quan ha aprofitat una assistència de Marcenio (5-0) i, finalment, amb un xutàs imparable (6-0).

Waltinho, amb un golàs per l’escaire a 3.35 per al final, ha fet el gol de l’honor del Cartagena en el tram final (6-1, min 37), però una gran jugada culer culminada per Dyego (7-1, min 38) i un gran xut potent de Catela (8-1, min 39) han acabat tancant el marcador.

D’aquesta manera, el Barça finalitza la jornada 13 encara més líder que com l’havia començat, quan falten dos partits per al final de la primera volta. Manzanares i Inter, els darrers rivals.

LA FITXA

Barça, 8

Cartagena, 1

Barça: Miquel Feixas, Adolfo, Lozano, Catela, Ortiz -cinc inicial- Matheus, Dyego, André Coelho, Sergio González, Marcenio, Nico Marrón.

Cartagena: Raúl, Waltinho, Mellado, Jesús Izquierdo, Amin -cinc inicial- Rocha, Lucao, Juanan, Pablo Gallego.

Gols: 1-0, Catela (min 12). 2-0, Ortiz (min 14). 3-0, Matheus (min 24). 4-0, Sergio González (min 34). 5-0, Sergio González (min 34). 6-0, Sergio González (min 35). 6-1, Waltinho (min 37). 7-1, Dyego (min 38). 8-1, Catela (min 39).

Àrbitres: Moreno Durán, Moreno Reina. Groga al local André Coelho i als visitants Rocha i Jesús Izquierdo.