Suen de valent per seguir preparant la temporada

Suen de valent per seguir preparant la temporada

Els de Jesús Velasco han canviat el parquet per la gespa dels camps d’entrenament de la Ciutat Esportiva i han dut a terme una sessió diferent

Matí intens i diferent per al Barça de futbol sala. Els jugadors de Jesús Velasco han dut a terme una sessió d'entrenament en què han canviat el parquet de la pista de futsal per la gespa dels camps de futbol de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Allà han fet diversos exercicis físics i d'esforç, combinats amb circuits de circulació de pilota, carrera continua i punteria.

Aquest llarg exercici s'ha dividit en tres blocs, consecutius un darrera de l'altre, independentment de si la pilota acabava al fons de la xarxa o no: un per fer gols olímpics amb la cama dreta i amb l'esquerra; un altre, amb tres porteries, on s'havia de tocar el pal d'una i fer gol en una altra; i un tercer, amb dues porteries molt petites, que consistia en fer gol des del mig del camp. 

 

Tot plegat per seguir preparant-se amb intensitat per a l'inici de la competició oficial, que comença el proper dissabte dia 3 de setembre amb les semifinals de la Copa Catalunya. Una setmana després ja serà el torn de la lliga, amb la visita a la pista de l'Industrias Santa Coloma. Abans, però, l'equip visitarà Portugal, concretament Portimão, per jugar la International Masters Futsal contra el Benfica, l'Sporting i l'Inter. 

"És una forma d'aconseguir els objectius físics amb un ambient distès"

La preparació física en aquest tram de la temporada, doncs, és molt important per afrontar amb plenes garanties una temporada exigent. És per això que el preparador físic i ara també segon entrenador, Jordi Illa, ha decidit fer aquest circuit d'esforç, plenament compatible també amb la diversió: "Estem en fase de preparació. Intentem combinar sessions de pista, més orientades als aspectes del joc, amb sessions més condicionals, com aquesta. En la tercera setmana de pretemporada ens va molt bé aquest tipus d'estímul, ja que generem un component socioafectiu i competitiu que agrada als jugadors. És una forma d'aconseguir els objectius condicionals amb accions de pilota i un ambient distès".

 

A més, Illa ha afegit: "El que busquem és un condicionament general i la força en el colpejament, concretament amb la sessió d'avui. Anem preparant els jugadors tant a nivell cardiovascular com a nivell de força, i generem aquest tipus de circuit amb estacions en què es combinen els exercicis anaeròbics amb els tècnics. L'objectiu d'això és buscar sessions en què els jugadors busquin la motivació per fer allò que menys els hi agrada. Amb aquests exercicis aconseguim els mateixos objectius que faríem sortint a córrer, però amb un component competitiu i d'autoexigència que agrada. Tenim un grup maquíssim, predisposat, i s'està notant perquè aquestes sessions surten molt bé".

Una temporada exigent

Si es juguen tots els partits possibles, el Barça de futbol sala afronta un curs amb sis competicions oficials en joc. En total, haurà d'afrontar un calendari de 2 partits de Copa Catalunya, 30 de lliga i 11 de play-off, 8 de Champions, 3 de Copa d'Espanya, 4 de Copa del Rei i 2 de Supercopa d'Espanya. 

Un total de 60 partits només amb el Barça en què, a més, cal sumar els compromisos de seleccions, amb fins a cinc aturades.

Aquest any, a més, s'hi suma que, entre el 16 i el 18 de setembre, a l'Argentina, es jugarà la Finalíssima. Tant el campió com el subcampió de la Copa Amèrica de Futbol Sala 2022, l'Argentina i el Paraguai, jugaran una Final Four contra el guanyador i el tercer classificat –per l'exclusió de la subcampiona Rússia- de l'Eurocopa 2022, que són Portugal i Espanya, totes dues amb representació blaugrana.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut