Barça - Viten Orsha: Triomf plàcid per debutar a la Champions (5-1)

Els de Jesús Velasco han estrenat la temporada europea amb hat-trick de Pito i gols de Bernat Povill i Adolfo

Debut victoriós del Barça de futbol sala a la Champions 2021/22. Els de Jesús Velasco s’han estrenat a la Main Round amb un triomf contundent contra el Viten Orsha bielorús, al Zalgirio Arena de Kaunas, i comencen amb bon peu la competició europea. El hat-trick de Pito i el gol de Povill, en el primer temps, ja han donat un bon marge als blaugrana, que han acabat d’arrodonir el marcador amb el gol en el tram final d’Adolfo.

Ara els culers tindran un repte més complicat, però important per assolir l’objectiu d’acabar com a primers de grup: vèncer el Llevant. Aquest segon partit d’aquesta ronda es disputarà aquest mateix dimecres, a partir de les 15.30 hores.

Pito s’estrena com a golejador

Des d’un primer moment, el Barça ha exercit una bona pressió i ha tingut el control del partit. Tret d’alguna jugada aïllada que podria haver suposat algun ensurt, la major part de les ocasions han estat per als de Velasco. Igual que els gols, que han començat a caure ràpidament. Ha obert la llauna Pito, que ha marcat el seu primer gol oficial amb el Barça després d’un xut creuat (1-0, min 4).

Ferrao, André Coelho o Lozano han estat a punt d’ampliar diferències, però ha tornat a ser Pito el protagonista quan ha caçat un mal refús d’Anisinov i ha batut Zmyslya per fer el segon (2-0, min 9). A més, en una nova recuperació en la zona defensiva del Viten, el brasiler ha fet el seu tercer gol de la tarda, el tercer per al Barça (3-0, min 12), per seguir arrodonint el marcador.

2021-10-26 16-46-27 - 0666

El resultat al descans, però, l’ha marcat Bernat Povill, quan ha rematat un córner dins l’àrea i ha fet l’últim gol del primer temps (4-0, min 15), ens uns 20 minuts de control total que han acabat amb 28 rematades a porteria (12 de les quals entre els tres pals).

Baixa el ritme

Amb el duel pràcticament vist per sentència i els primers tres punts a tocar, el Barça ha baixat una mica la intensitat, també pensant en l’important partit d’aquest dimecres contra el Llevant, i el Viten Orsha ho ha aprofitat. Amb porter-jugador durant bona part dels minuts, ha aconseguit reduir distàncies mitjançant les botes de Lazyuk, amb un xut impossible per a Miquel Feixas (4-1, min 31).

Malgrat tot, el triomf blaugrana no ha perillat i, per si de cas, Adolfo ha guanyat una pilota dividida i ha posat el 5-1 (min 39) que ha tancat definitivament l’electrònic.

LA FITXA

Barça, 5
Viten Orsha, 1

Barça: Miquel Feixas, Povill, Lozano, Pito, Marcenio –cinc inicial- André Coelho, Dyego, Ferrao, Adolfo, Matheus, Ortiz.

Viten Orsha: Zmyslya, Yeromin, Rogovik, Yakubov, Rabyko –cinc inicial- Ros, Peremitin, Anisimov, Mazny, Petrov, Lazyuk, Baturin, Evdokimov.

Gols: 1-0, Pito (min 4). 2-0, Pito (min 9). 3-0, Pito (min 12). 4-0, Povill (min 15). 4-1, Lazyuk (min 31). 5-1, Adolfo (min 39).

Àrbitres: Vedran Babic, Ales Mocnik Peric. Groga a Anisimov.

* Fotos: Evaldas Semiotas