La lliga de la remuntada

La lliga de la remuntada

El futbol sala s'ha proclamat campió de la lliga en una temporada apassionant

El futbol sala blaugrana, després d'una final apassionant i amb emoció fins al darrer segon, s'ha proclamat campió de la lliga, aconseguint el cinquè trofeu de la seva història davant d'un Palau entregat als seus jugadors.

Aquesta ha estat, sense cap mena de dubte, la lliga de les remuntades. Des de la primera jornada de competició el Barça va començar nedant a contracorrent, però després d'aixecar diverses situacions desfavorables ha obtingut la millor recompensa possible: un nou títol de lliga per les vitrines del Museu.

 

Inici complicat

El debut en lliga, al Palau Blaugrana, va arribar dies abans de la disputa de la final a quatre de la Champions League. Peñíscola va endur-se una victòria de prestigi en el que va ser el començament d'una ratxa complicada per als jugadors d'Andreu Plaza: després de sis jornades disputades, eren cuers amb només dos punts dels 18 disputats.

Canvi de dinàmica

El Barça mai va deixar de creure en les seves possibilitats i, després de l'inici perillós, va entrar en una dinàmica positiva que els va portar a encadenar 17 partits sense conèixer la derrota, sumant 12 victòries i cinc empats. Després d'una volta invicte, la ratxa va arribar al seu punt final davant de l'Indústries Santa Coloma (3-2). Aquests grans resultats van permetre als blaugranes instal·lar-se en zones de play-off, i a la jornada 26 ja estaven en la sisena posició i comptaven amb un bon marge de punts.
Tot i així, el Barça ja no va deixar de mirar cap a dalt i va seguir escalant posicions fins al final de la temporada, on amb 66 punts ocupava la tercera plaça i es quedava només a dues unitats de ElPozo i Palma, líders amb 68.

Un play-off sensacional

Arribats a les rondes de vida o mort, l'Inter Movistar va ser el primer rival del camí cap a la Lliga. De nou, el Barça va tirar d'èpica per aixecar cada adversitat que es va presentar, i des dels quarts de final els jugadors van necessitar de la seva millor versió per portar el Barça cap al títol. L'Inter es va avançar en la sèrie, però una agònica tanda de penals en el segon partit va conduir l'eliminatòria a un desenllaç de nou al Palau Blaugrana. Allà, el Barça va brillar i va vèncer per 5 a 2.

A les semifinals, el Palma ja esperava després d'haver deixat KO a Fútbol Emotion Zaragoza. El Barça va aconseguir resoldre l'eliminatòria contra els balears en dos partits, accedint així a una nova final, la cinquena de la temporada comptant les finals ajornades del curs anterior.

Una final frenètica

A la final, el Barça s'enfrontava a un Llevant que buscava coronar-se com a campió per primera vegada en la seva història. El primer partit, resolt des dels llançaments de penal, ja prometia una igualtat que ha estat palpable fins a l'últim segon. El Llevant va aconseguir fer-se amb el primer punt de la final, però els blaugrana van equilibrar la ronda a domicili després d'un ajustat 3-4.

En el duel decisiu, els catalans van enviar el partit a la pròrroga en l'últim minut del xoc, però de nou el Llevant es va posar per davant en la pròrroga. La història es va repetir, i un gol de Matheus quan faltaven 46 segons va posar la igualada en el marcador del Palau, deixant el títol en mans d'una tanda de penals més que decisiva.

mini_2021-06-30_FCBFUTSALvsLLEVANT_123

Allà, Dídac va ser el gran protagonista aturant dues penes màximes i coronant el FC Barcelona com a campió per cinquena vegada a la seva història.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut