Barça - Llevant: Campions de lliga! (2-2; 5-4)

Els d’Andreu Plaza s’emporten el títol en un partit emocionant que s’ha decidit a la tanda de penals

Sí! El Barça és campió de lliga! En una final brutal, emocionant, elèctrica, que s’ha decidit a la tanda de penals. Una autèntica bogeria, en un partit que els d’Andreu Plaza han hagut d’empatar en dues ocasions, sempre sobre la botzina. El primer cop, just abans del final dels 40 minuts, amb un gol de Daniel. El segon, quan només faltaven 46 segons per al final de la segona meitat de la pròrroga, gràcies a l’encert de Matheus. A la tanda de penals, Sant Dídac Plana ha tornat a aparèixer per donar el títol al Barça, que tanca una gran etapa amb un somriure d’orella a orella.

Sense gols en l’inici

La final entre el Barça i el Llevant ha resultat un autèntica bogeria. I això que ha estat una primera meitat travada, amb un Llevant que ha exhibit una defensa alta que ha dificultat el joc blaugrana, especialment l’ofensiu. Així, i tot i que les alternances han estat constants, no s’han vist gaires ocasions clares. Una recuperació de Roger que ha acabat amb un xut que ha sortit fregant el pal (min 6) i una rematada de Rubi Lemos que s’ha estavellat contra el travesser (min 18) han estat les oportunitats més clares del Llevant.

Per la seva part, diversos xuts potents i llunyans d’Adolfo (min 6) i Coelho (min 20), així com una jugada de murri de Ferrao (min 15) i una rematada contra el pal de Ximbinha (min 12) han estat a punt d’avançar els blaugrana abans del descans.

Cop dur

Però la represa no ha començat gens bé i el Barça ha vist com, en una jugada d’estratègia, el Llevant s’ha avançat en el marcador. Perquè, en un córner, el refús de Dídac Plana l’ha caçat Pedro Toro, que ha enviat la pilota al fons de la xarxa per obrir la llauna (0-1, min 21).

Malgrat el gerro d’aigua freda, el Barça ha despertat ràpid i ha començat a atacar una vegada i una altra a la porteria del Llevant. Marcenio, Adolfo, Ximbinha, Dyego i Esquerdinha han tingut ocasions clares, mentre que Ferrao s’ha estavellat contra el pal (min 22).

L’expulsió per doble groga d’André Coelho (min 25), en una jugada amb un Rubi Lemos que també ha estat amonestat, ha electritzat encara més l’enfrontament. I és que, amb el partit trencat, el Barça ha atacat més i millor –Dídac Plana, de camp a camp, s’ha topat amb el pal (min 33)-, però el Llevant ha intentat aprofitar les recuperacions per fer mal.

Esclata el Palau

Els d’Andreu Plaza, que han arriscat amb porter-jugador a falta de 4 minuts 23 segons, han continuat aixecant els 1786 espectadors de la cadira, tot i que el gol s’ha resistit. Però ha acabat arribant, perquè el conjunt local s’ho mereixia, després d’una rematada de primeres de Daniel davant de Fede que res no ha pogut fer per evitar l’empat a 44 segons per al final (1-1, min 40). Gol màgic, salvador, que ha forçar una pròrroga molt buscada durant tot el segon temps.

mini_2021-06-30_FCBFUTSALvsLLEVANT_47

La bogeria no s’atura

Malauradament, però, i tot i que el Barça ha arribat a la pròrroga amb més energia positiva, ha estat el Llevant l’equip que s’ha tornat a posar per davant. Així, una rematada rasa de Rafa Usín que ha entrat pel pal curt ha semblat que donava el títol als valencians (1-2, min 42). Perquè el Barça ho ha intentat fins al final –Ferrao s’ha tornat a topar amb el pal-, però no ha pogut batre Fede. La glòria, però, encara els esperava perquè després d’una passada de primeres del mateix jugador brasiler, Matheus ha aconseguit forçar els penals a 46 segons per al final de la segona pròrroga per fer esclatar, novament, un Palau entregat.

Torna a aparèixer Sant Dídac Plana

I a la tanda de penals l’aparició de Dídac Plana ha estat determinant. Ha aturat dos llançaments dels sis que s’han executat, a Pedro Toro i a Esteban. Ferrao, Ximbinha, Marcenio, Dyego i Daniel han fet que aquestes intervencions del porter català fossin determinants per aixecar la cinquena lliga de la història de la secció.

LA FITXA

Barça, 2 (5)
Llevant, 2 (4)

Barça: Dídac, Aicardo, Dyego, Marcenio, Ferrao –cinc inicial- Coelho, Daniel, Esquerdinha, Adolfo, Ximbinha, Matheus, Joselito.

Llevant: Fede, Maxi Rescia, Rubi Lemos, Gallo, Pedro Toro –cinc inicial- Esteban, Tolrà, Roger, Rafa Usín, Rivillos.

Gols: 0-1, Pedro Toro (min 21). 1-1, Daniel (min 40). 1-2, Rafa Usín (min 42). 2-2, Matheus (min 45) / Penals: 1-0, Ferrao. 2-0, Ximbinha. 2-1, Rafa Usín. 2-2, Rivillos. 3-2, Marcenio. 3-3, Maxi Rescia. 4-3, Dyego. 4-4, Tolrà. 5-4, Daniel.

Àrbitres: Felipe Madorrán, Urdanoz Apezteguia. Groga a Esquerdinha, Ferrao i Ximbinha, del Barça, i Tolrà, Pedro Toro, Rafa Usín i Rubi Lemos, del Llevant. André Coelho ha estat expulsat, amb doble groga.

Assistència: 1786 espectadors al Palau Blaugrana.