Barça - Betis Futsal: Victòria per agafar confiança! (3-1)

Els d’Andreu Plaza tornen a la Lliga amb bon peu i derroten al Betis en un igualat duel

Tornava la Lliga a un Palau on de nou han ressonat els aplaudiments d’un públic que, per segon partit consecutiu, ja dona color i vida a les grades. En aquest context, Barça i Betis han arribat amb la necessitat de guanyar fos com fos. Però ha estat l'equip blaugrana, amb les importants baixes de Ferrao i Adolfo, el que ha decantat la balança en un partit igualat, que no s'ha decidit fins als últims segons.

Els gols de Povill, Dyego i André Coelho han deixat els 3 punts a Barcelona, en una victòria que esborra els fantasmes de la final de Champions i deixa clar que estan plenament centrats i preparats per lluitar per la Lliga.

Alternatives a la primera part

En els primers minuts, els visitants han apostat per una alta pressió que ha dificultat la sortida de pilota del Barça i els ha permès robar algunes pilotes a prop de la porteria defensada per Dídac. Precisament en una d’aquestes accions l’equip andalús ha estrenat el marcador. Burrito, al minut 7, ha rematat a plaer una pilota al segon pal i ha fet el primer gol del partit.

Tot i això, a poc a poc els d’Andreu Plaza s’han anat assentant a la pista, i han començat a arribar les ocasions. La primera clara, un cop de cap d’Aicardo al segon pal, que no s’ha convertit en gol gràcies a la gran intervenció de Sarmiento. Era l’avís del que havia de venir, i és que la insistència, com és habitual, acaba donant els seus fruits.

En el minut 15, una gran acció de Joselito és definida a la perfecció per Povill, que havia entrat feia poc a la pista i que ha celebrat amb ràbia el que ha estat el seu primer gol al Palau en partit de Lliga. La jove perla del planter blaugrana ha canviat la dinàmica quan el partit estava més encallat, i ha donat ales a un Barça que, en els minuts finals abans del descans, ha tancat el Betis a la seva àrea. Tot i el domini local, el marcador ja no s’ha mogut de nou, i els jugadors han enfilat el camí cap als vestidors amb l’1 a 1 al marcador.

Meravella de Dyego i sentència en els segons finals

La segona part s’ha iniciat amb una dinàmica molt similar. Igualtat dels dos equips, amb avisos puntuals a ambdues porteries. I en aquest context ha aparegut la màgia de Dyego. El brasiler s’ha desfet de dos rivals i ha marcat amb classe el 2 a 1, a falta de 8 minuts pel final. Premi pel Barça en un moment on el Betis no estava generant excessiu perill. No ha estat fins a falta de 3 minuts que els visitants han apostat per treure el porter-jugador. Davant d’això, la gran defensa blaugrana, unida a intervencions de mèrit de Dídac, han evitat que els andalusos igualessin de nou el partit. A pocs segons per al final, i amb el Betis buscant l’empat a la desesperada, André Coelho ha aprofitat una recuperació per marcar de camp a camp el definitiu 3 a 1.

La victòria permet als blaugranes agafar confiança per afrontar els últims partits de la Lliga regular amb certa tranquil·litat. Amb el Playoff com a principal objectiu, l’equip ja es prepara per un últim mes de competició que es preveu trepidant.

LA FITXA

BARÇA, 3

BETIS, 1

Barça: Dídac (p), Ximbinha, Marcenio, Esquerdinha i Dyego -cinc inicial-. També Óscar (p), Aicardo, André Coelho, Matheus, Daniel, Joselito, Povill i Rufino.

Real Betis Futsal: Sarmiento (p), Chaguinha, Emilio Buendía, Víctor Arévalo i Rubén Cornejo -cinc inicial-. També Cidao (p), Burrito, Borja Blanco, Elias, Chicho, Eric Pérez, Ivi i Bocao.

Gols: 0-1, Burrito (min 7); 1-1, Povill (min 15); 2-1, Dyego (min 32); 3-1, André Coelho (min 40)

Àrbitres: Juan Cerdá i Martínez García. Targeta groga als locals Ximbinha i André Coelho i al visitant Elías.