Betis - Barça: Continua l’escalada (0-7)

Adolfo, amb quatre gols, lidera l’equip d’Andreu Plaza, que suma 13 punts dels últims 15

Victòria molt important del Barça contra el Betis en la seva cursa per entrar a la Copa d’Espanya. També per confirmar la tendència a l’alça, en clara línia ascendent després d’un inici complicat, amb 13 punts dels últims 15 possibles.

Els d’Andreu Plaza han derrotat l’equip andalús a Amate (0-7), en un partit amb un clar protagonista: Adolfo. Perquè el de Santa Coloma, amb un pòquer de gols que el permeten superar els 100 gols com a culer, ha estat clau en la sentència del duel, ja en el segon temps. Abans, però, també ha estat important Dyego, que ha obert la llauna, i Dídac Plana, amb les seves aturades encara amb el 0-1. André Coelho i Daniel han tancat l’electrònic amb el 0-7 definitiu.

Dyego colpeja primer

El Barça ha controlat el ritme i la possessió i ha tingut millors arribades. Els xuts llunyans d’Esquerdinha i Lozano, que han sortit fregant el pal, han estat les oportunitats més perilloses en uns primers minuts marcats per la lesió del porter del Betis Jaime i del debut del jove del filial Adrián.

Però, a poc a poc, el duel, inèdit a Primera, s’ha anat animant. Marcenio ha fallat una rematada clara després d’una passada de Daniel (min 13), mentre que Chaguinha ha posat a prova Dídac Plana (min 15). També una mitja volta de Ferrao, així com una doble ocasió d’Adolfo i André Coelho.

Finalment, però, i a poc més d’un minut per al descans, ha estat Dyego l’encarregat d’inaugurar el marcador, amb la típica jugada clàssica del brasiler de conducció cap al centre i rematada potent (0-1, min 19).

Pòquer per a Adolfo

El Betis s’ha activat a la represa i ha buscat empatar. Al davant, però, s’ha trobat amb un Dídac Plana que s’ha mostrat molt segur i que ha evitat l’empat. Les seves aturades han estat aprofitades pel Barça, que ha comptat amb un Adolfo molt efectiu i que ha sentenciat el partit.

Primer, ha caçat una pilota morta després d’una recuperació blaugrana per ampliar distàncies i fer el seu gol 100 com a blaugrana (0-2, min 26). Posteriorment, amb una conducció per la dreta, ha etzibat un xut sec ajustat al pal (0-3, min 29).

No ha acabat aquí el seu recital perquè, amb un Betis molt tocat i que ha comès errors defensius, ha aconseguit transformar dues dianes més en un minut. Així, del 0-3 s’ha passat al 0-5 (min 33).

Dos gols més per tancar el duel

Resultat no definitiu, perquè André Coelho, després d’una passada de Dídac, també ha pogut veure porteria (0-6, min 36). Ja sobre la botzina, i amb el debut d’Óscar de la Faya a la porteria blaugrana, ha estat Daniel l’encarregat de tancar la golejada amb un xut llunyà (0-7, min 40).

Victòria contundent que permet al Barça seguir escalant posicions a la classificació, en un partit que també ha servit d’aperitiu per al que viurem el proper dissabte (16.15 hores) a Màlaga, en les semifinals de la Copa del Rei 19/20, competició que va quedar ajornada per la pandèmia i que es reprèn el proper cap de setmana.

LA FITXA

Betis, 0
Barça, 7

Betis: Jaime, Bocao, Chicho, Rubén, Eric –cinc inicial- Adri (ps), Burrito, Chaguinha, Ivi, Elías, Emilio Buendía, Borja Blanco.

Barça: Dídac, Lozano, Dyego, Joselito, Ferrao –cinc inicial- Óscar de la Faya (ps), André Coelho, Adolfo, Ximbinha, Esquerdinha, Daniel, Marcenio, Matheus, Povill.

Gols: 0-1, Dyego (min 19). 0-2, Adolfo (min 26). 0-3, Adolfo (min 29). 0-4, Adolfo (min 33). 0-5, Adolfo (min 33). 0-6, André Coelho (min 36). 0-7, Daniel (min 40).

Àrbitres: Miñano Martínez, Ropero Lara. Groga als locals Burrito, Elías i Adri, i al visitant Dídac.