Barça - Jaén: Triomf d'orgull al Palau (3-1)

Els culers sumen dues victòries consecutives per primer cop aquesta temporada en un triomf molt treballat fins al final, el primer com a locals

Gran victòria del Barça al Palau Blaugrana. Els culers han superat amb autoritat al Jaén (3-1) gràcies als gols d'Esquerdinha, Ximbinha i Dyego i guanyen així el seu primer partit de Lliga al Palau, i a més, encadenen dues victòries consecutives per primer cop aquest curs.

Bon inici blaugrana

El matx ha començat amb els culers molt actius sobre la pista, en busca del gol que obrís la llauna al marcador. Les primeres ocasions no han trigat a arribar i Ferrao i Daniel, amb dos bons xuts, a punt han estat d'avançar els locals. Tot i així, el Jaén també ha disposat d'algunes arribades a la porteria rival, però Dídac, molt segur sota pals, ha salvat als culers. Poc després ha estat Esquerdinha qui, aprofitant un refús després d'un llançament de Lozano, ha inaugurat el marcador amb l'1-0 (minut 9). El duel ha seguit amb oportunitats per a tots dos equips, i Alan Brandi, amb un xut al travesser, ha estat a punt d'empatar, però finalment el resultat no s'ha mogut fins al descans.

Després d'una primera part frenètica i amb un gran ritme, els barcelonistes han sortit al segon temps en busca del segon, però les ocasions inicials d'Adolfo, Esquerdinha i Lozano no han trobat la xarxa. També l'ha tingut Dyego, amb un brutal llançament al travesser, i quan més a prop semblava el gol blaugrana, ha arribat l'empat visitant: Mithyue, de falta directa, ha igualat el matx (1-1, minut 29).

Reacció culer

Els d'Andreu Plaza, però, han reaccionat ràpidament amb un bon xut de Lozano refusat per Gozi, i tot seguit, ha arribat el gol que tornava a avançar al Barça. Després d'un xut al pal de Daniel, Ximbinha s'ha estrenat aquesta temporada anotant el 2-1 (minut 32) per situar als culers per davant al marcador. Amb el partit totalment obert, els locals seguien buscant el tercer, i a punt ha estat de marcar Adolfo, però el seu xut s'ha estavellat a la creueta. Finalment, la insistència blaugrana ha obtingut el seu premi i Dyego, amb un brutal llançament a l'escaire, ha anotat el 3-1 (minut 37).

Ja al darrers compassos, els andalusos ho han intentat amb porter-jugador, però la defensa blaugrana ha estat impecable per acabar enduent-se la victòria. Finalment, 3-1 i segona victòria consecutiva i primer triomf al Palau d'un Barça que ha fet un gran partit davant el Jaén.

Barça, 3
Jaén, 1

Barça: Dídac, Marcenio, Daniel, Dyego, Ferrao -cinc inicial-. Joselito, Lozano, André Coelho, Adolfo, Ximbinha, Esquerdinha, Matheus.
Jaén:  Gozi, Attos, Mauricio, Míchel, Alan Brandi -cinc inicial-. Bingyoba, Mithyue, Piqueras, Felipe Mancha, Campoy, Antonio.
Gols: 1-0, Esquerdinha (min. 9); 1-1, Mithyue (min. 29); 2-1, Ximbinha (min. 32); 3-1, Dyego (min. 37).
Àrbitres: Juan Cerdá i Martínez García. Targeta groga al visitant Mauricio.