Llevant - Barça: Tomben el líder per agafar embranzida (2-5)

Llevant - Barça: Tomben el líder per agafar embranzida (2-5)

Els d'Andreu Plaza, que escalen posicions a la taula, s'han retrobat amb el triomf en la Lliga en un partit intens que no s'ha decidit fins als darrers minuts

Victòria de prestigi per iniciar la metamorfosi de la dinàmica lliguera. El Barça ha trencat la imbatibilitat del líder de la Lliga gràcies al 2-5 construït, en part, per la reacció de Sergio Lozano. Altres noms propis barcelonistes d'aquest segon triomf en el torneig regular han estat el d'Adolfo (2), Ferrao i Coelho, autors dels gols juntament amb el capità culer; i també el de Dídac Plana. 

La intensitat no es tradueix en gols

Els d'Andreu Plaza han saltat a la pista del Pabellón Municipal de Paterna amb la porteria entre cella i cella. Sense ser una pluja d'ocasions, perquè els valencians han mantingut la cara al partit, Adolfo, Matheus, Sergio Lozano i Esquerdinha han dibuixat el perill inicial d'aquesta jornada 10. 

Un setge a l'electrònic que ha canviat de costat. Perquè, en una primera meitat, enèrgica i amb ritme alt en tot moment, els de Diego Ríos han portat la batuta de les següents aproximacions. En aquest context, ha aparegut la immensa figura de Dídac Plana. El porter català ha negat el gol granota una vegada rere l'altra. Maxi, Rivillos, Rubi Lemos i Rafa Usín s'han topat amb l'excels moment del 21 culer. 

Dyego, amb un xut llunyà aturat per Fede i una defensa agressiva, i Ferrao, amb una mitja volta marca de la casa, han rebaixat l'activitat ofensiva local. Ara bé, la puixança d'ambdós elencs no ha desembocat en alegria. La festivitat s'ha vist en els següents 20 minuts. 

L'estratègia fa créxier el marcador 

L'arrencada de la segona meitat ha tingut paral·lelismes amb el començament de la primera. Perquè els culers han fixat l'atenció en els tres pals valencians. Aquesta vegada, però, Adolfo ha trobat el premi del gol. En un córner picat per Sergio Lozano, el barcelonista ha situat el 0-1. I també en una jugada a pilota parada, en una falta indirecta, el capità barcelonista ha connectat amb Ferrao per establir el 0-2. 

Una superioritat culer que el Llevant també ha reduït gràcies a la pissarra. Després de protagonitzar intervenció rere intervenció, Dídac no ha pogut evitar l'1-2 de Rafa Usín després d'una acció de falta indirecta. La vanitat del líder de la Lliga ha percudit en la consecució de l'empat. I encara que el porter barcelonista, que ha engrandit el seu catàleg d'aturades, i Esquerdinha han evitat l'empat en un primer moment, Pedro Toro ha firmat el 2-2 (min. 33).

Per fi, arriba el triomf culer 

En uns darrers minuts frenètics i quan els d'Andreu Plaza semblaven més tocats, Sergio Lozano ha encarnat la rebel·lió barcelonista i ha tornat el somriure culer. En una jugada individual, el culer ha desfet l'empat i ha fet pujar el 2-3. Un marcador que no s'ha aturat i s'ha engrandit en els darrers moments gràcies a una bona defensa del Barça del porter-jugador granota. Adolfo i Coelho, a porteria buida, han certificat l'anhelada victòria barcelonista.  

D'aquesta manera, el Barça ha enderrocat la imbatibilitat del líder de la Lliga i s'ha retrobat amb el triomf; el segon lliguer. Uns tres punts lluitats i treballats que poden suposar el punt d'inflexió per a la remuntada culer en la taula. 

El pròxim repte dels d'Andreu Plaza, que escalen fins a la 13a posició amb un balanç de dues victòries, dos empats i cinc derrotes, serà el Parrulo Ferrol al Palau Blaugrana (diumenge, 22 de novembre - 19 hores). 

FITXA DEL PARTIT 

Llevant, 2
Barça, 5

Llevant: Fede, Araça, Roger, Rivillos i Pedro Toro -cinc inicial- Rafa Usín, Esteban, Jorge Santos, Maxi, Gallo i Rubi Lemos. 
Barça: Dídac, Sergio Lozano, Matheus, Adolfo i Ximbinha -cinc inicial- Esquerdinha, Dyego, Ferrao, Joselito, Marcenio, Daniel i Coelho. 

Gols: 0-1, Adolfo (min 28); 0-2, Ferrao (min. 27); 1-2, Rafa Usín (min. 28); 2-2, Pedro Toro (min. 33); 2-3, Sergio Lozano (min. 38); 2-4, Adolfo (min. 39); 2-5, André Coelho (min 40).

Àrbitres: Alonso Montesinos i Santander Flamarique. Han amonestat amb targeta groga el local Pedro Toro (min. 19) i els visitants Andreu Plaza (min. 10), Ferrao (min. 27), Dídac (min. 28) i Ximbinha (min. 30).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut