Barça - Fútbol Emotion Zaragoza: Un penal polèmic condiciona el resultat (2-2)

Eloy Rojas ha transformat l’acció definitiva, en un partit en què Ferrao ha anotat els dos gols blaugrana

No ha pogut ser i el Barça segueix sense guanyar a la Lliga (2-2). Ho ha tingut a prop aquest dissabte al Palau, contra el Saragossa, però un penal polèmic a favor dels visitants, que a més ha comportat l’expulsió de Sergio Lozano, ha resultat determinant. Ferrao ha fet els dos gols blaugrana, mentre que Eloy Rojas ha marcat un doblet per als aragonesos en un partit emocionant fins al final, que el Barça ha buscat guanyar, però on novament l’encert i la sort no han acompanyat.

Equilibri inicial

No s’intuïa un enfrontament còmode després dels primers minuts de joc. De fet, ha estat una primera part igualada en pràcticament tot, ja sigui en oportunitats per als dos equips, aturades dels porters i gols. Així, amb intensitat i intercanvi de cops, el resultat al descans ha reflectit l’equilibri viscut sobre el parquet del Palau: 1-1.

Dues accions que han arribat en els primers minuts de joc. Primer ha estat el torn de Ferrao, en una gran jugada individual amb una mitja volta i un xut potent que ha inaugurat el marcador (0-1, min 2). Un minut després, la celebració ha estat per al Saragossa, després que l’engaltada d’Eloy Rojas toqués lleugerament Sergio Lozano i despistés Dídac (1-1, min 3).

A partir d’aquí, el Barça ha portat una mica més el pes ofensiu, però les aproximacions del Saragossa també han estat perilloses. Les intervencions de Dídac i Iván Bernad, però, han evitat més gols en aquest primer temps, malgrat que Ferrao, Lozano o Dyego, por part blaugrana, i Eloy Rojas o Javi Alonso, per part visitant, han intentat batre’ls.

Una decisió discutida acaba sentenciant

La igualtat en el joc s’ha trencat a la represa, amb un Barça que ha sortit decidit a fer el segon i fer passes cap al primer triomf de la temporada a la Lliga. Després d’algunes ocasions, el premi ha arribat a través de les botes de Ferrao, amb un teva-meva amb Marcenio que ha acabat amb gol (2-1, min 24).

Però el guió s’ha començat a enfosquir quan els d’Andreu Plaza han entrat en bonus de faltes. Conscients d’això, el Saragossa ha pressionat més i ha començat a rondar la porteria de Dídac novament. Retamar, en un doble penal, i Juanqui han tingut les millors ocasions, però finalment l’empat ha arribat en una decisió polèmica: una jugada entre Lozano i Juanqui que ha acabat amb l’expulsió del capità blaugrana i penal a favor del Saragossa, malgrat que el Barça l’ha entès a la inversa. Tot i així, Eloy Rojas ha acabat transformant el penal que acabaria per decidir el 2-2 final (min 34).

Perquè, en els darrers minuts, el Barça s’ha abocat a l’atac i ho ha intentat. També amb Daniel com a porter-jugador a falta de dos minuts per al final, amb un atac constant i amb un Ferrao que ha enviat la pilota al pal. Res, però, ha fet canviar el signe del partit i l’empat ha acabat reflectint-se a l’electrònic del Palau.

LA FITXA

Barça, 2
Fútbol Emotion Zaragoza, 2

Barça: Dídac, Lozano, Marcenio, Matheus, Ferrao –cinc inicial- Esquerdinha, Daniel, Dyego, Bernat Povill, A. Coelho, Ximbinha.

Saragossa: Iván Bernad, Adri Ortego, Eloy Rojas, Dian Luka, Jamur –cinc inicial- Óscar Villanueva, Javi Alonso, Richi Felipe, Retamar, Juanqui.

Gols: 1-0, Ferrao (min 2). 1-1, Eloy Rojas (min 3). 2-1, Ferrao (min 24). 2-2, Eloy Rojas, de penal (min 34)

Àrbitres: Juan José Cordero Gallardo, Pedro Antonio Carrillo Arroyo. Han amonestat els locals Ferrao, Dyego i Esquerdinha i els visitants Jamur, Óscar Villanueva, Javi Alonso, Richi Felipe i Adri Ortego. A més, han expulsat Sergio Lozano per doble groga (min 34).