El premi a la confiança en el projecte

El premi a la confiança en el projecte

Txus Lahoz i Andreu Plaza al capdavant de la secció ja han guanyat tots els títols possibles: 1 Champions, 1 lliga, 2 Copes d’Espanya, 2 Copes del Rei, 1 Supercopa d’Espanya i 3 Copes Catalunya

Ho remarcava Andreu Plaza en les reflexions del dia després. “Guanyar la Champions dona credibilitat al projecte”, deia en una entrevista a Mundo Deportivo, destacant també el suport rebut per part de la Junta i el president Bartomeu.

I és que Txus Lahoz i Andreu Plaza van agafar el timó de la secció la temporada 2016/17 amb l’objectiu de reinventar un projecte que va ser hegemònic entre el 2011 i el 2014 de la mà de Marc Carmona però que feia dues temporades que no guanyava títols.

Dues primeres temporades de construcció

Els inicis no van ser fàcils. Les dues primeres temporades amb Plaza a la banqueta el Barça va lluitar per trencar l’hegemonia del millor Movistar Inter, i finalment el 2018 a Càceres va aconseguir guanyar una Copa del Rei que trencava una sequera de tres temporades sense títols. Va ser l’inici d’una nova època daurada.

Entre les temporades 2018/19 i 2019/20 l’equip va encadenar cinc títols nacionals consecutius: una Copa d’Espanya a València (2019); una Copa del Rei a Ciudad Real contra Jaén (2019); una lliga a casa en cinquè partit contra ElPozo (2019); una Supercopa a Guadalajara contra ElPozo (2020) i una Copa d’Espanya a Màlaga (2020). La ratxa es va trencar en la ruleta russa del play-off exprés de lliga que es va disputar a Màlaga amb la inesperada derrota en quarts contra Llevant (2-3) I l’única espineta era la Champions, amb dues derrotes consecutives en les de les Final Four de Saragossa (2018) i Almati (2019).

La Champions tanca el cercle

Finalment aquest 2020 el Barça de Lahoz i Plaza ha guanyat la Champions i, amb aquest títol, l’equip ja torna a ser el rival a batre a nivell europeu i comença un nou cicle hegemònic que tothom espera que pugui perdurar en el temps. Ja són 10 títols en total: 1 títol europeu, 6 títols estatals i 3 Copes Catalunya. La clau la donava el manager Txus Lahoz en una entrevista a l’Sport. “Els projectes s’han de defensar a mort, ara toca mantenir la il·lusió i les ganes per seguir guanyant molts anys més”, explicava Lahoz.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut