Barça - ElPozo: Campions de l'anhelada Champions! (2-1)

Barça - ElPozo: Campions de l'anhelada Champions! (2-1)

Els d'Andreu Plaza gràcies als gols de Dyego i Aicardo, en la primera meitat, i un treball defensiu incansable s'han proclamat vencedors de la UEFA Futsal Champions League 2020

Campions d’Europa! La pista negra del Palau Blaugrana s’ha inundat de color blaugrana i dorat gràcies al Barça d'Andreu Plaza. El confeti final ha esclatat en aixecar l’anhelada tercera Champions de la secció. Construïda gràcies al joc vigorós, especialment en defensa, desplegat pels homes d’Andreu Plaza en aquesta final de la Final Four. Els culers han vençut ElPozo Múrcia gràcies als gols de Dyego i Aicardo, en la primera meitat. L'exblaugrana Leo Santana ha estat l'autor de la diana murciana.

Un títol amb doble alegria, ja que també ha comportat la classificació culer per a la següent edició de la UEFA Futsal Champions League. 

Eficiència ofensiva i defensiva

Efectivitat. Aquesta ha estat la tecla blaugrana per contrarestar la iniciativa d'ElPozo. En dues accions quasi esporàdiques, Dyego, amb la col·laboració de Ferrao, i Aicardo han destrossat el discurs murcià amb la pilota (2-0, min. 9). La primera festivitat culer ha arribat amb una fortuna buscada. El pivot de Chapecó ha connectat una volea que ha desviat el blaugrana al fons de la xarxa. Una celebració que s'ha sostingut en el temps. Perquè cinc minuts més tard un xut creuat, tot just el segon dels culers, del gadità ha posat més terra pel mig. 

Una distància sostinguda per la coralitat defensiva. La paret barcelonista ha aguantat les envestides dels de Diego Giustozzi. Desesperats, a la vegada que intensos, davant la implicació en defensa de tots i cada un dels homes de Plaza i la concentració de Dídac. L'1 no ha deixat espai pel gol.

Aquest 2-0 ha conclòs la primera meitat en un Palau Blaugrana buit d'espectadors. Ara bé, el coliseu ha sentit els crits llunyans de l'afició blaugrana present a l'exterior. Incansable durant tota aquesta final, les seves goles han acompanyat el Barça.

Emoció fins al final

La resistència blaugrana ha durat 25 minuts. L'afany de l'elenc castellà ha desembocat en gol. L'exbarcelonista Leo Santana se n'ha apuntat l'autoria (min. 25). El 2-1 ha ajustat la final, que no ha adquirit un altre guió. ElPozo Múrcia ha percudit en la recerca de l'empat davant un Barça concentrat en tasques de contenció. Lliurades per contraatacs intermitents i per una acció d'Esquerdinha. 

Tot i albirar-se, exponencialment amb la figura del porter-jugador murcià, el gol no ha fet més acte de presència en aquesta batallada final. Dídac, valent-se de totes les extremitats, n'ha estat un dels principals responsables. 

El trofeu és blaugrana

En conseqüència, l'alegria i el confeti blaugrana s'han desfermat. La il·lusió que tenien els d'Andreu Plaza per aixecar aquesta desitjada Champions, la tercera de la secció, s'ha convertit en realitat. La felicitat en el rostre blaugrana brindada pel títol europeu ha tornat sis anys després. I aquesta vegada ha estat per partida doble. Perquè a més d'aixecar-se la copa continental al cel del Palau Blaugrana, els culers han certificat la presència per a la següent Champions. Felicitat blaugrana. 

FITXA DEL PARTIT

Barça, 2
ElPozo, 1
 
Barça: Dídac Plana, Aicardo, Dyego, Ferrao i Marcenio -cinc inicial- Miquel Feixas, Esquerdinha, Lozano, Daniel, Adolfo, Joselito, Ximbinha
ElPozo: Espinola, Leo Santana, Marcel, Paradynski i Matteus -cinc inicial- Delgado, Fernan, Dario Gil, Salas, Pol, Rafa,
 
Gols: 1-0, Dyego (min. 4); 2-0, Aicardo (min. 9); 2-1, Leo Santana (min. 25)
 
Àrbitres: Saša Tomić i Nikola Jelić. Ha amonestat amb targeta groga els locals Ferrao (min. 16), Andreu Plaza (min. 20) i els visitants Rafa (min. 30) i Antonio (min. 31)

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut