Barça - KPRF: Amb suspens, a la final! (3-3) (penals, 5-4)

Els d'Andreu Plaza es classifiquen per al partit decisiu de la Champions 2020 després de derrotar, als penals, un combatiu conjunt rus

La il·lusió culer es trasllada a la final! Els d'Andreu Plaza, amb suspens, han superat un resistent KPRF en les semifinals (3-3; 5-4). La victòria i la presència blaugrana en el partit decisiu de la UEFA Futsal Champions League 2020 ha arribat després de la perfecció en la tanda de penals. Lozano, que ha enviat al fons de la xarxa el llançament de penal definitiu, Ferrao i Esquerdinha han signat els gols del Barça en una semifinal vibrant.

Els culers prenen avantatge

La il·lusió blaugrana no ha tardat a esclatar al Palau Blaugrana. Amb les grades buides, Lozano i Ferrao s'han encarregat d'augmentar els decibels sobre la pista negra de la UEFA Futsal Champions League 2020.

Després d'un inici de tanteig, els d'Andreu Plaza han encès l'electrònic (2-0, min. 8). L'experiència del capità barcelonista, amb set Final Four a les seves botes, ha colpejat primer a l'elenc rus, que s'estrenava en aquesta fase final. Un míssil teledirigit a l'esquadra del 9 blaugrana ha precedit la voracitat del pivot de Chapecó. Envoltat de quatre contraris, l'11 ha enfilat el camí del gol, un recorregut que coneix de memòria i que ha mostrat una vegada més; aquest cop a Europa després del seu hat-trick en el debut lliguer.

Aquest 2-0 ha destil·lat superioritat culer. No solament construïda per aquestes dues dianes. Sinó també per la concentració i intensitat defensiva. Més enllà de l'esforç coral per a defensar la porteria, els tres pals locals s'han tapiat gràcies a les esporàdiques intervencions de Dídac. Però, quan tots aquests arguments han semblat evitar la celebració visitant, Rómulo, en l'últim segon del primer període, ha situat el 2-1.

Neutralitzen el 2-0 blaugrana

A la represa, el Barça ha seguit exhibint aplicació en defensa. Els aplaudiments des de la banqueta blaugrana s'han succeït en cada acció d'èxit que ha evitat l'empat del KPRF. Una alegria que ha durat fins al minut 28. Perquè la vanitat dels de Besik Zoidze ha percudit i, en conseqüència, ha conduït a l'empat al minut 29; obra d'Asadov

Inclús amb l'empat, els d'Andreu Plaza, sense el discurs de la pilota, han maldat per arribar a la porteria de Tsaider. Amb nervis i accions d'alt voltatge, el matx ha desembocat als darrers cinc minuts, que no han brindat el segon finalista d'aquesta UEFA Futsal Champions League 2020. Els penals han tingut la darrera paraula en aquest enèrgic Barça-KPRF.

Els penals resolen la semifinal

En els primers cincs minuts de la pròrroga, els barcelonistes han pres el relleu de les aproximacions. Altre cop el 9 barcelonista ha fet viure, momentàniament, els forans amb l'ai al cor. Sobresaltats amb la realitat del 3-2. Un gol que ha dut la firma d'un especialista en aquestes cites europees, Esquerdinha (min. 49). El jugador que ha marcat més dianes en les Final Fours, 10 gols en 4 participacions, ha semblat apropar el Barça a la final de la Champions 2020. Una presència que s'ha decidit des del punt de penal. Perquè sobre la botzina Nando, de penal, ha portat la final als llançaments des del punt fatídic.

La quarta final de Finals Four del Barça de futbol sala s'ha concretat gràcies a marcar tots els penals; l'exblaugrana Lin ha fallat l'únic llançament de la tanda (5-4). Així doncs, el diumenge 11 d'octubre (20 hores, BarçaTV i BarçaTV+) davant ElPozo els blaugranes optaran al títol continental. La il·lusió per aquesta copa avança.

Barça, 3 (5)
KPRF, 3 (4)

Barça: Dídac, Aicardo, Marcenio, Dyego i Ferrao -cinc inicial- Lozano, Esquerdinha, Adolfo, Daniel
KPRF: Tsaider, Raúl Gómez, Bagirov, Niyazov i Nando -cinc inicial- Asadov, Lin, Rómulo, Saiotti, Razuvanov, Burkov, Fukin

Gols: 1-0, Lozano (min. 6); 2-0, Ferrao (min. 8); 2-1, Rómulo (min. 20); 2-2, Asadov (min. 29); 3-2, Esquerdinha (min. 49); 3-3, Nando (penal) (min. 50).
Penals: 0-1, Nando (gol); 1-1, Ferrao (gol); 1-1, Lin (fallat); 2-1, Daniel (gol); 2-2, Saiotti (gol); 3-2, Esquerdinha (gol); 3-3, Rómulo (gol); 4-3, Dyego (gol); 4-4, Asadov (gol); 5-4, Lozano (gol).

Àrbitres: Angelo Galante i Nicola Manzione. Han amonestat amb targeta groga els locals Esquerdinha (min. 28) i Marcenio (min. 49) i el visitant Siaotti (min. 29).